Boykot Israel på gaden: Reaktionen hyler

Boykot Israel aktivister gik lørdag den 14 på gaden over hele landet. Det skete for at protestere imod Israels besættelse af de palæstinensiske områder, og for at protestere over Israels massakrer i Gaza. Men det skete også under vilde protesthyl fra den sorte reaktions side.

Boykot Israels landsdækkende fremstød 14. februar 2009

Der blev uddelt Boykot Israel løbesedler til kunderne foran de forskellige supermarkeder, og der blev sat Boykot Israel klistermærker på israelske produkter, især frugt og grønt. Kunderne tog som regel godt imod materialerne. Det gjorde flere butiksbestyrere også.

Men en enkelt Irma-bestyrer (Rantzausgade, København) blev meget vred, da aktivisterne satte boykot-klistermærker på økologiske peberfrugter fra Israel der var placeret i kasser ud til gaden. ”I må holde jeres politik ude fra min butik”, mente han (og tilkaldte politiet, der kom og hurtigt forsvandt igen). Aktivisterne svarede at det er et politisk valg fra Irmas/Coop Danmarks side at indkøbe varer fra besættelsesmagten Israel. Og opfordrede til boykot af israelske varer..

I flere butikker var varerne mærket med forkert oprindelsesland. Avocadoer i butikker både fra Dansk Supermarked og Coop Danmark var mærket med Sydafrika som oprindelsesland selvom de kommer fra Israel.

Andre israelske varer manglede oprindelsesland. Og citrusfrugter og Sharon-frugter var mærket med Spanien som oprindelsesland – selvom frugterne lå i kasser mærket Carmel/Tel Aviv/Israel. Det gjorde aktivisterne naturligvis butiksbestyrerne opmærksom på, og disse henviste så til hovedsæderne i Dansk Supermarked og Coop Danmark.

Boykot Israels landsfremstød 14. februar 2009

Landsfremstødet foregik ikke uden vilde protestskrig fra den sorte reaktions side. Danske Folkeparti opfordrede til israelsk støttekøb, mens den israelske ambassadør udtrykte vrede over aktionen. Jyllands Posten begik en leder, som slår dets egne nyere bundrekorder i løgnagtighed og hetz. Det hedder bl.a.:

“Lørdag vil det ubehagelige sammenrend i “Boykot Israel”-kampagnen foranstalte en landsdækkende boykotaktion mod israelske varer i danske butikker. “Køb ikke hos jøder”. Sådan skreg Hitlers SA-bøller i gaderne i Tyskland i 1930’erne. Sådan overmalede de jødiske butiksruder. Vi ved alle, hvor det endte – i Auschwitz og folkedrab.”

Effekten af Jyllands Postens udladninger reduceres til ingenting, når man ved at netop denne avis udtrykte den største forståelse for Hitlers ‘tackling af jødeproblemet’ i Tyskland i 1930erne – og at et lighedstegn mellem “Israel” og “jøder” er demagogisk svindel.

Enkelt nazister har prøvet at fiske i rørte vande: “Køber du i en jødisk forrentning – så støtter du terrorstaten Israel!!! Køb ikke hos jøder!” hed det i et indlæg i avisen.dk. Boykot Israel tager klart afstand fra dette. Opfordringen til boykot gælder varer fra Israel, ikke forretningsindehaveres etnicitet. Antisemitisme er ikke velkommen.

Boykot Israel kampagnen fortsætter. Næste landsdækkende aktionsdag bliver lørdag den 28.2.09

Flyer fra Boykot Israel til forbrugerne med information opm israelske varer (pdf)

Netavisen 16. februar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne