Fogh som ny generalsekretær i NATO

Leder, Kommunistisk Politik 4, 2009

Anne-Mette og Anders Fogh med Bush og koneRigtig meget tyder på at Anders Fogh Rasmussen både er kandidat og seriøs ansøger til posten som generalsekretær for NATO. Hvor meget de fleste danskere end vil give for at se Anders Fogh forsvinde helst langt, langt væk, bør verden informeres om, hvad det er for en mand, man vil stille i spidsen for klodens stærkeste og bedst bevæbnede krigsalliance.

I den vestlige verden er der ikke mange, der kender Anders Fogh. Internationale medier har især vist ham med rød maling, da han sendte Danmark i krig mod Irak, og når hans portræt blev brændt af sammen med det danske flag af vrede muslimske masser i protest mod Muhammed-karikaturerne.

Verdensoffentligheden bør derfor kende til visse basale kendsgerninger om manden. Det kunne være følgende:

Anders Fogh Rasmussen (f. 1953) er en dansk politisk kamæleon, leder af  partietVenstre, landets største højreparti, og statsminister i en højre-højre-højreregering, der undertiden lader som om den er næsten socialdemokratisk, men baserer sig på et af de mest succesrige fremmedfjendlige, islamobiske og krigsliderlige partier i Europa. 

Han er gift med fru Anne-Mette, som gik fra en stilling som uorganiseret børnehavepædagog via TV-konkurrencen ’Vild med dans’ til en midlertidig post som brevkasseredaktøt i afventning af nye udlandstilbud. Politisk har fruen gjort sig bemærket med en enkelt udtalelse: “Jeg gider slet ikke høre om den finanskrise. Hvor er den?”

Anders Foghs  tidlige politiske karriere omfattede posten som skatte- og økonomiminister (1987-92) i den borgeerlige regering Schlüter. Han blev tvunget til at gå af efter en sag om’kreativ bogføring’ i skatteministeriet og misinformation af folketinget. På denne ministerpost blev han afløst af partifællen Peter Brixtofte, der i 2008 af den danske højesteret fik stadfæstet en dom på to års fængsel for mandatsvig i forbindelse med hans næste job som borgmester i Farum Kommune.

Foghs bog ’ Fra socialstat til minimalstat’ (1993)er et nyliberalt msanifest, inspireret af den amerikanske politiske filosof Robert Nozick. Som statsminister har han fulgt den op med drastiske sociale nedskæringer og stærk forøgelse af ’natvægterstat’-funktionen – herunder gennem deltagelse i alle de krige, han kunne finde, drakoniske terrorlove og stadig mere omfattende bureaukratuiske kontrolsystemer af offentligt ansatte og folk på overførselsindkomster.

IgennemI de seneste  otte år har Fogh poseret som en af George Bush’s nærmeste venner og våbenfæller. Han  fejrede bl.a. Bush’s fødselsdag i 2006 på den danske stats regning. Han har deltaget og deltager militært i Kosovo, Afghanistan, Irak og støtter betingelsesløst det israelske apartheidregime.  
Velkendte Fogh-citater:

Fra socialstat til minimalstat 1993:
“Socialstaten besegler endeligt det ufrie menneskes skæbne. Socialstaten har frembragt mennesker uden mod, mennesker med materielt begær, men uden vilje til at værne om sin egen værdighed som menneske…Socialstatens slavemenneske ligger lydigt som en hund i sin kurv og luner sig foran kaminilden. Er slet ikke menneske mere!”

Fremmedhetz ved folketingets åbning 2001:
”To ud af tre anmeldte voldtægter i København bliver begået af udlændinge. Der er stadig flere eksempler på, at store grupper unge indvandrere fejt lokker politiet i baghold og angriber betjentene.”

Før Irak-krigen marts 2003:
” Irak har masseødelæggelsesvåben. Det er ikke noget, vi blot tror. Det er noget, vi ved.”

Om George Bush ved pressemøde i Crawford 2007:
-“
The President is a convinced environmentalist!”

Gaza-massakren januar 2009:
“Det er urimeligt, hvis kritikken kun bliver rettet mod Israel. Derfor bør man i lige så høj grad kritisere Hamas. Man skal ikke glemme, at Hamas startede konflikten med raketangreb over Israel.”

Efter mange danskeres mening er Fogh kun egnet kandidat til én ting: Pladsen som anklaget ved en krigsforbryderdomstol.

Netavisen 12. februar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne