Europa som amerikansk kampzone

Leder
Kommunistisk Politik 17, 2008

Ofre for det brutale georgiske angreb på Sydossetien og dens civilbefolkningDen krig i Europa, som USA udløste med den georgiske marionet Saakahsvilis brutale folkemorderiske angreb på udbryderrepublikken Syd-Ossetien, resulterede i et klart militært nederlag for den amerikansk og israelsk-trænede georgiske hær. Den brød sammen i løbet af fem dage, da russiske tropper rykkede ind i de to reelt autonome provinser Abkhasien og Syd-Ossetien og derfra i hurtigt tempo videre ind i selve Georgien. Det blev enstonigt fordømt i den amerikanske og vestlige presse som en russisk aggressionskrig.

Den russiske hær trak sig imidlertid ud af Georgien igen, men forblev i de to autonome områder. Derpå fulgte en enstemmig anerkendelse af de to republikker som selvstændige stater i det russiske parlament, og præsident Medvedev opfordrede andre lande til også at anerkende de to stater, som de tidligere har gjort med det med Kosova.

USA kalder anerkendelsen ’uacceptabel’ og vil tage den op i FN’s sikkerhedsråd. EU-landene, hvor Tyskland spiller en nøglerolle med hensyn til forholdet til Rusland, vil behandle situationen på et særligt møde.

Som et stadigt og højlydt ekko af USA aflirede den danske udenrigsministermarionet Per Stig Møller følgende hykleriske remse mod anerkendelsen af de to stater, hvis befolkninger ønsker selvstændighed og et nært forhold til Rusland, mens han lovede Georgien ’fuld støtte i striden’:
– Jeg fordømmer klart den russiske beslutning om at anerkende de georgiske udbryderrepublikker, Abkhasien og Sydossetien, som uafhængige. Den russiske beslutning strider direkte imod princippet om Georgiens uafhængighed, suverænitet og territoriale integritet, som blandt andet er anerkendt af FN, herunder resolutioner i Sikkerhedsrådet.
– Jeg bekræfter således Danmarks ubetingede støtte til Georgiens territoriale integritet og respekt for landets grænser,
erklærede den dansk-amerikanske udenrigsminister.

Den respekt for FN og principperne om national integritet, som Per Stig Møller kræver af Rusland, forlanger han hverken af USA eller sig selv. Krigen mod Irak var og er en total krænkelse af disse principper, ligesom krigen mod Serbien, der resulterede i anerkendelsen af Kosova som en selvstændig stat var det. Det er politisk narreværk.

Formålet med Georgiens amerikansk-støttede angreb på Sydossetien var at søge at bringe den autonome enklave under georgisk – dvs amerikansk – kontrol ved at dræbe og fordrive sydossetierne. Hvad der blev indledt var en blodig etnisk udrensning, der blev stoppet med den kontante russiske reaktion. På dette punkt mislykkedes aktionen. Men der var også et andet formål; nemlig at sikre Georgiens medlemskab af NATO og isolere Rusland i forhold til EU, mens USA opbygger sit aggressive missilforsvarssystem og omringer Rusland militært.

Det er en vanvittig farlig udvikling for det europæiske kontinent, som USA planlægger at forvandle til en krigsskueplads i en kommende krig med Rusland. Hvilken kurs vil det splittede EU vælge? Det vides ikke endnu, men det er sikkert at Fogh og Per Stig Møller allerede har valgt forkert.

Georgien-krigen var måske Bush’s og hans flok af neokonservative krigsmageres sidste spektakulære ’bedrift’, hvis de forhindres i at udløse den planlagte krig mod Iran. Den egentlige valgkamp om præsidentposten efter Bush blev indledt med det demokratiske partikonvent i denne uge, der har kåret Barack Obama som sin kandidat. Både Obama og McCain ’støtter Georgien’, den militære omringning af Rusland og amerikanske krige for verdensherredømme (forudsat at de vindes).

McCain vil fortsætte direkte i Bush’s fodspor, men Obama vil ikke blive nogen ’fredspræsident’ som det antydes. Den amerikanske krigspolitik og kamp for verdensherredømme har kastet USA ud i sin dybeste økonomiske, militære og politiske krise nogensinde. Ingen af kandidaterne står for en reel vej ud af moradset. Og følger EU Foghs og Møllers kurs vil det helt sikkert ende helt galt.

Netavisen 28. august 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne