Løkkehjulet snurrer

Strøtanker
Kommunistisk Politik 11, 2008

15 % - Luk op for Løkkeposen!Bakken er forlængst åbnet og på snart hvert gadehjørne er der en spillehal. Overalt forhandles lotto- og tipskuponer og udenlandske spil melder deres ankomst over nettet med store reklamer i gadebilledet.

Jeg har med skam at melde aldrig haft lyst til at spille om penge. Det gav ligesom sig selv efter et par lektioner i sandsynlighedsregning, at sandsynligheden for at vinde var minimal, for ikke at sige, ikke til at få øje på. Men de manges indskud giver synlige resultater for de meget få, og så fortsætter spillet.

Det er fristende at tro, at Anders Fogh Rasmussen spiller højt spil, hvor han forventer at vinde den store gevinst: Et præsidentpalads eller en NATO-borg i Europa, hvor han kan invitere sin gode ven George Bush til fødselsdag i passende omgivelser. Det har givet anledning til et nyt spil i kulissen, om hvem der skal overtage regeringsmagten. Endog kongehuset spiller ud med en udmelding fra Frederik om, at kongehuset skal respekteres. Det er dog svært at forstå i disse tider, hvor andre mennesker på offentlig forsørgelse ikke er i kridthuset.

Cirkus Danmark har mange numre til at aflede opmærksomheden fra alvorligere sager, såsom økonomisk verdenskrise, eskalerende miljøkatastrofe, EU’s omdannelse til forbundsstat. Ikke sådan at forstå, at begivenhederne desangående ikke omtales, de får blot en mindre fremtrædende plads i mediebilledet.

Birte Rønn Hornbeck spillede cirkusklovn, så Dansk Folkeparti blev klædt af til skindet. Gad vide om hun bare venter på,  at tiden er gået til hun har optjent sin pension? Anders bankede dog sin skat på plads, så nu er hun vimset ind i geleddet til glemselen.

DR afslører det ene sture nummer  efter det andet, med hemmelige kameraer og luskede opringninger. Her ser du dagens Snyd Og Bedrag, hvor de kloge narrer de mindre kloge med store menneskelige omkostninger til følge. Klovnen græder en lille tåre: hvor er det synd for ofrene. Systemet der muliggør dette får mindre opmærksomhed.

Forbigående, aftrådte og nednormerede embedsmænd og valgte i de tidligere amter og kommuner tager hævn over Lars Løkke Rasmussen og afslører den ene lille flig af en korrupt og umoralsk vogter af landets finanser efter den anden. Misundelsen ligger lige under overfladen,. De fleste af dem ville ikke have haft nogen skrupler ved at gøre det samme, hvis de kunne.

Men nu er låget gået af den offentlige mening, og det kan meget vel ende med at Lars kommer til at hænge i sin egen Løkke ved siden af Brixtofte. Men gør han det burde Anders også  få problemer med sit projekt. Det er her ligheden med spillene kommer ind i billedet.

Lur mig om ikke de mange bliver taberne igen, mens den store gevinst bliver uddelt med pomp og pragt.

Det er, som om den ulidelige mangel på respekt for andre mennesker, for samfundets ve og vel, for befolkningens sundhed og trivsel på den lange bane smitter af på den offentlige moral. Når de valgte, der har påtaget sig ansvaret, ser på deres egne interesser først og vrider loven, så den passer i deres kram, hvorfor skulle vi andre så tage lov og orden alvorligt?
Se det er værdikamp.

Netavisen 23. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne