Al-Nakba: 60 år er nok

Åbent brev til Folkefronten til Palæstinas Befrielse (PFLP)

Af Foreningen Oprør
14. maj 2008

PFLPs flag og logoVi hilser Folkefronten til Palæstinas Befrielse (PFLP) i kampen for en sekulær stat for folket i landet fra floden til havet. En demokratisk sekulær stat for alle.

Udvidelsen af staten Israel har skåret sig tværs gennem landet; delt det, isoleret dets byer og folk. Den ‘zionistiske’ apartheid forandrer palæstinensisk uafhængighed til ubrugelig fiktion.

I november 1947 vedtog FN en delingsplan for Palæstina, støttet af imperialismen og af Sovjetunionen, men under protest fra palæstinenserne og de arabiske lande. Den 15. maj 1948 blev staten Israel udråbt – en stat baseret på terror og etnisk udrensning af et folk, det palæstinensiske.

Mere end 726.000 blev fordrevet fra deres byer, landsbyer og deres land. Tusinder flygtede i skibe fra Haifa og til fods med børn og gamle fra Tulkarem og Jaffa og al-Ramle og fra alle byer og landsbyer i deres land. Mere end 430 landsbyer blev angrebet af væbnede zionistgrupper og der var massakrer i mange. Ubevæbnede som palæstinenserne var, var der ingen anden udvej end at flygte.

Siden da har flygtningene og deres børn og deres børnebørn levet i eksil. Denne endeløse tragedie må have en ende. Fortidens katastrofe, al Nakba, må erstattes af en fremtid for alle.

Der bliver ingen fred i Mellemøsten før zionismen er bekæmpet, før en demokratisk sekulær stat for alle har set dagens lys, og før flygtningene kan vende tilbage. Støt derfor Folkefronten til Palæstinas Befrielse (PFLP) og alle andre demokratiske kræfter som kæmper for et frit og demokratisk Palæstina. 

Netavisen 15. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne