Internationel sultestrejke mod USA’s tjekkiske Star Wars eventyr

Pressemeddelelse 13.05.2008
Fællesskabet for Menneskets Udvikling

Jan TamasJan Tamas, lederen af den tjekkiske bevægelse mod den planlagte amerikanske militærbase, vil begynde at sultestrejke tirsdag den 13. maj. Han vil få følgeskab af Jan Bednar, en aktivist i bevægelsen. I Danmark vil en solidaritets-sultestrejke finde sted ved Christiansborgs Slotsplads fra Tirsdag d. 13. maj kl. 12:00.

“Vi har forsøgt næsten alt muligt, men vores regering har ikke villet lytte til os. Den fortsætter med at ignorere det faktum, at mere en to tredjedele af den tjekkiske befolkning er imod denne plan,” udtaler Jan Tamas, med reference til den opinionsundersøgelse som fandt sted i marts måned 2008, og som viste at 67 % af tjekkerne var imod den planlagte indsættelse af en amerikansk radar i Tjekkiet, som en del af USA’s Missilforsvar.

“Vi henvender os for støtte i vores bestræbelser hos vores udenlandske venner, idet dette ikke blot handler om et lokalt anliggende, men et regionalt.” For tiden har 16 byer i Europa givet deres støtte til sultestrejken, og vil slutte sig til de to tjekkere ved at gå i solidaritetssultestrejker i deres byer. Disse inkluderer Paris, Athen, Rom, Budapest, Berlin, Amsterdam, Madrid, Zürich, Porto, Bruxelles og andre storbyer. De fleste steder sker denne som en kæde-sultestrejke, hvor hver deltager sultestrejker kun en eller to dage.

Juha Uski, aktivisten fra Fællesskabet for Menneskets Udvikling, vil deltage i denne politiske demonstration – faste i 24 timer i solidaritet med de tjekkiske aktivister. Han vil kun indtage vand i perioden fra tirsdag den 13. kl. 12:00 til onsdag den 14. kl. 12:00. I løbet af den periode vil han opholde sig hos Fredsvagten på Christiansborgs Slotsplads.

Vi anmoder interesserede mennesker, der ønsker at deltage i denne protest, om at besøge os på Christiansborg Slotsplads – for at planlægge og lave aftaler om en fortsættelse af denne internationale demonstration, som vil løbe af staben indenfor de næste 2 uger. Vi anmoder også alle om at besøge os for at støtte med en underskrift til den internationale igangværende underskriftindsamlingskampagne, lanceret af tjekkerne, online på: www.nonviolence.cz.

Et brev omhandlende ovenstående er ligeledes blevet sendt til den tjekkiske ambassade, amerikanske ambassade, det danske udenrigsministerie, danske medlemmer af det Europæiske Parlament, organisationer, politiske partier og medier.

Information om sultestrejken kan findes på www.nonviolence.cz. Websiden vil dagligt blive opdateret med videoklip fra Prag – og hvis muligt – også fra andre europæiske byer, hvor der, fra i dag, foregår sultestrejker og andre aktiviteter.

Flere informationer kan findes på ovennævnte webside, eller se de seneste interviews med Dr. Tamas på ‘Democracy Now’: (http://www.democracynow.org/2008/4/18/no_bases_for_empire_international_activists)
eller ‘Russia Today’ (http://www.russiatoday.ru/guests/video/1170).

Se også
Czech activist on hunger strike in protest against radar

Netavisen 13. maj 2008Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne