Fredsaktivisten Ulla Røder arresteret ved NATOs hovedkvarter

Pressemeddelelse 22.03.2008

Ulla RøderDen internationalt kendte danske fredsaktivist Ulla Røder er sammen med en række andre fredstilhængere blevet arresteret under en ikke-voldelig aktion ved NATO’s hovedkvarter i Bruxelles.

I første omgang arresteredes henved 450 demonstranter; i næste en ‘klovnehær’ på ca 50 klovne m/k. Ialt deltog omkring 700 fra 17 forskellige lande.

Aktivisterne søgte at trænge ind i hovedkvarteret for at gennemføre en symbolsk lukning af NATO, mens andre – især en gruppe digtere som læste antikrigslyrik – marcherede rundt om bygningerne.

Det lykkedes omkring 50 at komme ind, mens de øvrige blev arresteret før de nåede ind i selve hovedkvarteret. Et talstærkt ridende politi samt køretøjer og helikoptere blev sat ind mod aktivisterne. Der blev også brugt vandkanoner.

De anholdte blev alle løsladt i løbet af aftenen og kørt langt væk fra NATO-hovedkvarteret.

I en pressemeddelelse udtaler aktivisterne blandt andet:

NATO bør lukkes, idet NATO i dag ikke er en forsvarsalliance som beskytter civile, men et ekspanderende projekt, en alliance hvor førsteangreb med en ny generation af atomvåben atter er med i spillet.

NATO kontrollerer: Atomvåben i Europa, besættelsestropper i Afghanistan og Irak, amerikanske militær transporter gennem Europæiske lande, amerikanske militær baser i Tyskland og Italien og soldater, som træner sammen med israelske soldater.  I Danmark forbereder man det nye NATO hovedkvarter for det baltiske område i Karup.

Den 2-4. april bliver NATOS fremtid besluttet i Bukarest, Rumænien. 3000 folk fra militærkommandoerne, udenrigsministere, diplomater m.m. forbereder sig på strategien fremover fra 2009 -  60  året for NATO alliancens tilblivelse. Vi betragter dette som en god pensionsalder.

Billeder fra aktionen

Ridende politi mod demonstranter

Anholdelse

Massearrestation i gang

 

Læs hele udtalelsen her
NATO Game Over

Se billeder fra aktionen på belgisk indymedia

Nato Game-Over

Nato Game Over Internationale actiedag

Nato Game-Over: (pers)briefing

Literaire wandeling tijdens Nato Game Over

Netavisen 22. marts 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne