Karikatur og religion

Leder
Kommunistisk Politik 5, 2008

Det er et kendt propagandistisk mantra at gentagelse er afgørende for succes. Samme metode er således også brugt flittigt af de kræfter, der har som målsætning at føre krig mod Mellemøsten for at tilrane sig olien, og samtidig kan se en interesse i at hetze mod de religiøse mindretal blandt indvandrere og flygtninge og udskrige dem som årsagen til terrorisme.

Hvad der startede med en karikatur, der skulle ramme en religion, er i mellemtiden endt med at fortælle mest om danske politikere. Dansk folkeparti fandt f.eks. at brand i en skraldespand også var terror mod det danske samfund. En række såkaldte superliberalister, der i ordvalg ikke er mindre rabiate end Pia og hendes frådende vinde, har dagligt fået plads i diverse intellektuelle debatprogrammer hvor ytringsfriheden har fundet plads til krigsophidsere og åbenlyst racistiske ideologier.

Der er ingen tvivl om at gentagelsen af karikatur krisen er sat i scene af politiets efterretningstjeneste og den danske NEO-CON bevægelse, der er kommet under pres. Mange steder har det fået folk på gaden i demonstrationer mod den fornyede hetz, der ses tendenser til fra flere vestlige lande.

Et svar på provokationerne udover gadeprotestere er boykot af danske varer. En sådan har Sudan har indledt, landet vil udvise danske nødhjælpsorganisationer. Det kommer den danske regering på tværs for Fogh og Co. har for længst aftalt, at danske soldater skal til Sudan.

For to år siden, kort før Thomas Koppel døde, skrev han en skarp kommentar til den danske elites mange løgne:
”De voldsomme, globale folkelige protester er ikke kun mod et par tegninger og slet ikke imod vores ytringsfrihed. De udspringer af en sammensparet harme og fortvivlelse over voksende forfølgelse af muslimer i mange lande, hvor Danmark desværre er blevet berygtet som et foregangsland; og over det folkemord på arabiske folk, som siden 1991 har kostet snart to millioner mænd, kvinder og især børn livet. En udradering af flere suveræne nationer, som den danske regering og en stor del af folketinget er aktivt medskyldige i.

Villy Søvndal har brugt anledningen til at fremføre hans eget budskab, der ved nærmere eftersyn minder om en afskrift af et hvert andet ”lov og orden” parti. Med grundloven under røven angreb han især en demonstration af danske religiøse og anførte det argument at de burde rejse til et andet land – med en formulering der er hentet direkte fra Dansk Folkeparti mangeårige skrigeri. Socialistisk Folkepartis fromme ønske, siger de, er at beskytte indvandrere og flygtninge fra at bliver slået i hartkorn med religiøse fundamentalister.

Søvndals påstand om at forsvare dansk demokrati er et falsum. Grundloven anfører ret til ytringsfrihed, herunder til ret til at sige at grundloven er dum og borgerlig, og ingen kan på grund af sin trosbekendelse eller afstamning berøves adgang til den fulde nydelse af borgerlige og politiske rettigheder.
Når lederen af SF lægger sig på linje med andre injurierende partibosser, der retorisk udviser folk med holdninger der ikke er ”dansksindede”, er han selv i modstrid med det han ”forsvarer”.

Selve synspunktet at bekæmpe religiøs fundamentalisme, er i den konkrete situation en fuldstændig fordrejning af den politiske virkelighed. Den rige verden er draget i krig, og har fra dag èt påstået at det var en krig mod fundamentalismen. SF har ikke opnået andet end at påtaget sig rollen som venstrefløjens nyttige idioter ved at efterplapre imperialistiske krigsanstiftere.

Enhedslisten tænker stadig over det magre valgresultat og giver indtil videre Asmaa og Søvndal skylden, selvom meningsmålinger ikke har rettet sig efter den megen omtale har lagt sig.

Et nyt kapitel om Asmaa’s tørklæde ser ud til at være på vej, da hun opnåede at blive suppleant til folketinget og kan blive kaldt ind som afløser.
Dansk Folkepartis helte vil bruge alle midler for at undgå det skrækkelige syn, selvom det er tilladt i Danmark at bære tørklæde på arbejdspladsen. Andet er grov diskrimination. Søren Espersen – DFs propagandaminister – har tænkt sig at udstede et dekret i det øjeblik en person med tørklæde nærmer sig.
Vi får se, hvor lavt det danske folketing kan gå i denne sag.

Med sine gentagelser af løgnene ønsker reaktionen at gøre menneskeforfølgelse til det normale.
Vi må gøre os klart, at den ikke vil helme.

Netavisen 28. februar 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne