’Global terrortrussel kan komme fra Danmark eller UK’

Den amerikanske vicekrigsminister Michael Vickers

Kommunistisk Politik 1, 2008

Den amerikanske viceforsvarsminister Michael Vickers – tidligere grøn baret og CIA-agent – er sat i spidsen for USA’s beskidte hemmelige ’krig mod terror’. Danmark er også med i sigtefeltet.

‘Krigen mod terror’ er ikke afsluttet, fordi USA taber krigen mod Irak og NATO er i dybe vanskeligheder i Afghanistan. Den planlægges tilmed udvidet i Mellemøsten, Centralasien og mange andre steder. Det er ikke kun USA’s, men Pentagons krig – og en ny administration efter Bush – også en ’demokratisk’ – vil fortsætte terrorkrigen, som er og bliver etiketten for USA’s krav om verdensherredømme og kontrol med alverdens ressourcer.

Den reaktionære avis Washington Post har (28.12.2007) portrætteret den mand, der er sat i spidsen for den beskidte og hemmelige ’krig mod terror’, som udspiller sig på alle kontinenter – vicekrigsminister Michael Vickers, der sidder på Kontoret for Specielle Operationer.

Michael VickersEmbedsmænd fra Pentagon joker, når de siger han arbejder med sin ’plan for at overtage hele verden’. Men det ligger uhyggeligt tæt på sandheden.

Måske vil der en dag komme en gigantisk trussel mod USA fra Danmark.
Den amerikanske vicekrigsminister Michael Vickers udelukker ingen mulighed.

Vickers er regeringens og Pentagons toprådgiver og top-planlægger for kontra-terrorisme-strategi.
Hans arbejdsmark er alle lande og hele kloden. Han står bag aftaler med reaktionære udenlandske regeringer, generaler og efterretningstjenester om at bekæmpe ’terrorister’ (ofte identisk med modstandsdolk og frihedskæmpere), og han står også for den 54.000 mand store Special Operations Command (Socom), med hjemsted i Tampa, Florida.
Denne specialkommando vokser hurtigere end nogen anden gren af amerikansk miltær. Budgettet er fordoblet over de seneste år  til  6 milliarder dollars for 2008. Inden 2011 skal Socom’s troppestyrke udvides med 13.000 mand.

Globalt kontra-netværk

Vickers er i gang med at opbygge et globalt kontra-netværk (anti-terrort-netværk). Ifølge Washington Post fokuserer planen på en liste af 20 lande, der har ’høj prioritet’. Pakistan er et centralt fokuspunkt for Vickers, der har praktiske undergravningserfaringer fra dengang, han førte krig mod russerne i Afghanistan sammen med mujahediner, der nu bekæmper USA. ’Al Qaeda’ i landets vestlige stammeområder udgør en stor fare for USA, ifølge Vickers. Hans liste omfatter Saudiarabien, Libanon, Filippinerne, Yemen, Somalia og Iran, siger Washington Post. Og med garanti også Syrien og en række centralasiatiske lande.

Men Vickers antyder også overfor den amerikanske avis, at der også er nogle europæiske lande blandt de topprioriterede. Udover top-20 listen dækker hans plan også 29 ’prioriterede’ lande, og dertil en række ’andre lande’, som Vickers ikke nævner.

Planen opererer med en stribe elitetropper, der indsættes verden over, indbefattet 80 til 90 12-mands hold af hærens specialstyrker, som er uddannet i fremmede sprog og i at arbejde med indfødte styrker. I dag er disse styrker tungt koncentreret i Irak og Afghanistan, men med en øgning af antallet vil de også gøre sig gældende i andre lande, siger Washington Post.

’Trusler kan udgå fra Danmark’

– Det er ikke kun Mellemøsten. Det er ikke kun udviklingslandene. Det er ikke kun ikke-demokratiske lande, siger Vickers til Washington Post.
– Det er et globalt problem. Trusler kan udgå fra Danmark, UK, hvor som helst.

Det må unægtelig siges at være foruroligende, at Danmark optræder i denne sammenhæng. Noget kunne tyde på, at Danmark er langt fremme i bevidstheden hos denne gangster, hvis job det er at gennemføre kriminelle, hemmelige og beskidte terroroperationer på fremmede landes territorier. Danmark er nær allieret med USA, de danske efterretningstjenester danser parløb med CIA og Mossad, NATO-officererne gnubber sig op af hinanden og danske ministre drømmer stadig om kinddans med deres amerikanske partnere.

Det er nemt at lave operationer under falsk flag her.
-Krigen mod terror er grundlæggende en indirekte krig … det er en krig af partnere … men det er også lidt af en krig i kulisserne, enten på grund af politisk ømtålelighed eller problemet med at finde terrorister, siger Vickers:
– Det er derfor CIA er så vigtig … og derfor vores Specialoperations-styrker spiller en stor rolle.

Lige nu presser Vickers ifølge Washington Post på for at få ekstra bevillinger, så hans specialtropper kan betale ’indfødte krigere’ og paramilitære, som samarbejder med disse om indsamling af efterretninger, jage terrorister, iværksætte guerilla-krige eller slå et oprør ned, fortæller Washington Post.
Det kan være nytti9gt at vide – også for naive danskere.

Netavisen 8. januar 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne