Tunesien: Nye angreb mod Hamma Hammami og Radhia Nasrauoui

Udtalelse af Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti PCOT

Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti fordømmer at partiets talsperson Hamma Hammami og hans kone, juristen og medlem af Kommiteen til forsvar af menneskerettigheder, Radhia Nasraqoui, bliver udsat for konstant overvågning og forfølgelse fra det politiske politi.

( Radhia Nasraqoui billedet tv. , klik og forstør)

Ikke bare Radhia, men også hendes advokatkontor er genstand for 24 timers overvågning fra afdelinger i det politiske politi. Juristen bliver forflulgt overalt og hun bliver, på samme måde som Hamma, udsat for alle slags krænkelser.

Den 13. marts kl. 18.15 blev Hamma Hammami angrebet midt i Tunisaf en gruppe højerestående politi-offficerer som slog ham brutalt. Dette fandt sted nær kontoret til en anden advokat, som Hamma opsøgte for at protestere imod overgrebene. Politiet omringede kontoret til denne advokat, Mokhtar Trifi, for at hindre nogen i at komme ind. Det fysiske overfald på Hamma ophørte da en stor gruppe mennesker kom til hans forsvar og hindrede politiet i at forsætte mishandlingerne.

I det “demokratiske” Tunesien med præsident Ali, ven med Chirac, Aznar, Bush, osv., spiller det politiske politi en dyster rolle. Vi minder om, at både Hamma Hammami og hans livsledsager Radhia ved en række tidligere anledninger er blevet fængslet og udsat for fysiske overgreb. Vi opfordrer til fuld solidaritet med Hamma og Radhia, og protesterer på det stærkeste imod det tyranniske Ali-regime.

Læs også

Tunesisk kommunistisk leder politioverfaldet
Netavisen 18. oktober 2004

Tunesien: Hamma Hammami og Samir Taamallah løsladt
Netavisen 6. september 2002

Netavisen 7. april 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne