Fogh i Irak – mens danskerne vil have tropperne hjem NU!

Anders Fogh hører sammen med Tony Blair og den australske premierminister John Howard til de sidste trofaste i George Bush’s ‘koalition af villige’, der har ført en ulovlig krig i Irak – og nu er hårdt trængt af den massive irakiske modstand.

Mens Italien efter Berlusconis fald er ved at trække deres tropper hjem, holder Blair, Howard og Fogh fast ved den dødsdømte alliance til det sidste. Fogh følger overalt i Blairs fodspor. Blair tog i sidste uge på lynvisit til Irak. I går fulgte Fogh efter. I slutningen af ugen skal Blair besøge Bush, i begyndelsen af juni er det Foghs tur til at få nye instrukser i Camp David.

I Baghdad mødte Fogh sit modstykke, den seneste amerikansk indsatte vasal-premierminister Nouri al-Maliki, der igen forsikrede, at hans regering og dens ‘irakiske’ vasaltropper vil få kontrol med landet – og gennemføre den ‘irakisering’ af krigen, som er kodeordet for at begynde en tilbagetrækning af de trængte og tabende koalitionsstyrker.

Al-Maliki udsender forskellige signaler. Først meddelte han, at hans regering ville have kontrol med hele landet til nytår – nu vil det vare længere. Både Bush, Blair og Fogh er desperate på udkig efter en ‘exit strategi’ – påskud for at kunne trække nogle af tropperne ud, uden at det vil blive opfattet som det gigantiske nederlag, koalitionen faktisk står over for.

Foghs besøg er et led i et gigantisk skuespil for at bedrage verdensoffentligheden og skjule krigskoalitionens og vasallernes gigantiske problemer og dybe krise. Det vil imidlertid ikke lykkes dem – og Fogh vil heller ikke kunne overbevise danskerne om, at tropperne skal forblive i Irak.

Hans krigspolitik er totalt isoleret, med et spinkelt parlamentarisk flertal, baseret på Dansk Folkeparti – og massiv modstand fra et flertal af befolkningen. Den 30. maj vil disse danske krigsforbrydere stemme for at forlænge de danske besættelsestropper i Irak med endnu et år.


Antikrigsbevægelsen vil synliggøre modstanden med en demonstration den 29. maj i København – på Rådhuspladsen kl. 16 og foran Christiansborg kl. 17.

Klik på plakaten for at se mere om demonstrationen,
som arrangeres af Nej til krig

De danske tropper i Irak er et underkontingent under de britiske styrker. I den britiske presse drøftes nu åbenlyst, at den britiske hær står over for at blive spændt ud over bristepunktet ved udsigten til samtidig at skulle føre to krige mod befrielsesbevægelser: mod den stærke modstandsbevægelse i Irak og den i den senere tid kraftigt forstærkede modstandskamp i Afghanistan.

De danske styrker står i samme situation, nu hvor danske kampsoldater i de næste uger sendes til krigszonerne i Afghanistan. Mandskabsmangelen er ved at blive udtalt – og den danske befolkning står ikke bag disse krigsmissioner, sådan som Fogh signallerede med lynbesøget i Irak.

Fogh står og falder med Bush. I Camp David vil han blive instrueret om at støtte Sharons arvtager Ehud Olmert og hans annektionsplan for at stjæle mere palæstinensisk land, som er i åbenlys strid med international lov og FN-beslutninger. Han vil også blive instrueret i sin rolle i de planlagte israelsk-amerikanske bombeangreb på Iran, som Israel beskylder for at være en ‘trussel mod dets eksistens’ og som uden hold i virkeligheden beskyldes for at opbygge atomvåben og forberede en atomkrig.

Bush’s og Blairs popularitet er lavere en nogensinde. Deres krigspolitik har ført til en permanent krise for den amerikansk-vestlige strategi for verdensherredømme. Fra disse desperate krigsforbrydere kan man vente sig alt, også det utænkelige.

Fogh vil være med hele vejen. Også i deres fald.

Netavisen 25. maj 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne