Dansk fredsvagt ramt i hovedet af skud på Vestbredden

Under en fredelig protest mod opførelsen af den israelske sikkerhedsmur blev to internationale fredsvagter i fredags (12.05.06) ramt af skud i hovedet. Deriblandt den 21-årige Bjarke Lund fra København.
Syv palæstinensere blev ligeledes såret af enten skud, tæsk eller tåregas, den yngste var en dreng på 15 år.

Israelske soldaters brutale angreb på fredelig demonstration i Bil’in fredag

Den lokale befolkning i Bil’in oplever utallige konsekvenser på grund af det israelske murbyggeri og havde derfor arrangeret en fredelig demonstration hvor 300 mennesker deltog. På et tidspunkt forsøger demonstrationen at fjerne noget pigtråd, hvorefter de israelske soldater begynder at banke folk med køller. Kort efter åbner soldaterne på kort afstand ild med gummibelagte stålkugler mod demonstrationen imens folk løber væk. Afstanden har ikke været mere end ti meter, dét på trods af at de israelske regulativer udtrykkeligt siger at afstanden skal være minimum 40 meter . Desuden må der kun sigtes efter benene.

Tilstedeværelsen af internationale fredsvagter er med til at lægge en dæmper på de israelske soldaters fremfærd overfor den palæstinensiske civile befolkning. Alligevel oplever palæstinenserne utallige gange at der bliver skudt i bryst og hovedhøjde på ganske korte afstande. Hver uge såres både børn og unge af livstruende skud af både gummibelagte stålkugler og skarp ammunition.

Både Phil og Bjarke blev indlagt på det israelske hospital Tel Hashomer. Bjarke Lund er nu i bedring.

Om fredagens hændelse forklarer Bjarke fra sin hospitalsseng:
“De israelske soldater skød næsten med det samme efter at vi i demonstrationen ankom til stedet”, og han fortsætter “jeg forstår ikke at de skød mod os, der var ingen i demonstrationen der kastede sten”.

Bjarke Lund er naturligvis påvirket af hændelsen, men også vred over de overgreb han har oplevet blive begået mod palæstinensere under sit ophold på Vestbredden.
Bjarke Lund overvejer at køre en klagesag:
“Det nytter måske ikke så meget, men det er vigtigt at overgrebene registreres”.

Flere dramatiske billeder og uddybende info
Israeli Soldiers Shoot Two International Peace Activists In The Head at Bil’in
International Solidarity Movement

Netavisen 15. maj 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne