Ungdommen er klar til kamp!

Fagbevægelsen har taget initiativ til massive protester og demonstrationer over hele landet 17. maj mod regeringens velfærdsudspil Politiken 25. april, s. 1.

Elever og studerende bakker op om initiativet, og går nu aktivt ind i kampen for at forhindre SU-forringelser, forhindre afskaffelsen af 10. klasse, sikre praktikpladser til alle og bremse idéerne om trindeling på erhvervsuddannelserne.

Alliancen med fagbevægelsen handler også om at gøre op med generationskampen.

Uffe Lembo, formand for gymnasieeleverne, siger:

”Regeringens forslag til velfærdsreformer handler om langt mere end efterløn, selv om det ofte stjæler billedet. Ungdommen bliver med dagpengeforringelser, SU-forringelser og afskaffelsen af 10. klasse udsat for de værste angreb i mange år, og vi bliver ramt på vores levebrød og vores muligheder. Færre vil få en uddannelse, hvis regeringens nedskæringsforslag gennemføres.”

Opbakningen til demonstrationen er en reaktion på et politisk system, der ifølge de unge er hermetisk lukket for udefrakommende forbedringsforslag og kritik.

”Vi har argumenteret, kritiseret og lavet parlamentarisk arbejde i månedsvis, men det har ikke flyttet et komma i regeringens udspil. Nu er forhandlingerne i gang, og vi vil vise regeringen og Folketinget to ting. For det første, at der hverken er tale om ‘nødvendige forringelser’ eller generationskamp om velfærdsgoderne, men at nedskæringerne er et politisk valg, der kan ændres. Og for det andet at de foreslåede forringelser får fatale konsekvenser for vores uddannelsessystem og vores samfund,” siger Jakob Andersen, formand for de lærerstuderende.

Mange organisationer har allerede nu tilsluttet sig initiativet, og elev- og studenterorganisationerne opfordrer alle interesseorganisationer og enkeltpersoner til at gøre det samme:

”Der er ikke nogen i det her samfund, der ikke bliver ramt af forringelserne på den ene eller den anden måde. Derfor bør alle – unge som gamle – danne en fælles alliance til demonstrationen 17.maj,” siger Rasmus Gudmandsen, formand for erhvervsskoleeleverne.
Pressemeddelelse fra:
Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Erhvervsskolernes Elevorganisation, Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Lærerstuderendes Landskreds, Pædagogstuderendes Landssammenslutning, Sygeplejestuderendes Landssammenslutning og 3procent-netværket på Københavns Universitet.

Netavisen 26. april 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater