Ungepakken udvides

Jagten på de unge kontanthjælpsmodtagere skal nu udvides til de 25-29 årige. Det gælder den såkaldte Ungepakke , som ikke ligefrem er en populær gave blandt de unge, der reducerer kontanthjælpen for aldersgruppen 16-24 år.

Ordningen blev indført af den socialdemokratisk ledet regering i 1996, med begrundelser om, at de unge ikke havde det samme økonomiske behov som øvrige kontanthjælpsmodtagere. Den lavere sats har ikke fritaget de unge fra tvangsaktivering, hvilket sandsynligvis er en oplagt årsag til at mange har frameldt sig kontanthjælpen, hvorfor antallet af unge kontanthjælpsmodtagere er faldet til 3,2 pct. Det har fået VK-regeringen til at konkludere, at ordningen har betydet, at flere unge har fået arbejde eller påbegyndt en uddannelse.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) erklærer uden omsvøb, at et indhug i kontanthjælpen skal tvinge de 25-29 årige i job eller uddannelse: – Vi skal sikre, at unge går uddannelsesvejen i stedet for at gå på kontanthjælp. Hvis vi vil kunne garantere, at det buldrende opsving skal fortsætte, skal vi fremtidssikre også på det her område. Vi skal presse de unge til at tage uddannelse , udtaler ministeren.

Regeringen har tidligere haft planer om at udvide Ungeordningen, men frafaldet dem igen, da der ikke fandtes flertal for forslaget. Også denne gang kniber det med den parlamentariske opbakning, hvis man skal tro ordførerne fra henholdsvis Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

LO, som i 1996 støttede Nyrup-regeringen med vedtagelsen, er forarget over regeringens plan om udvidelse:
– Jeg synes, det er uanstændigt, at man tænker i pisk og atter pisk af de ledige. I stedet for at give folk lidt overskud tager man pengene fra dem, så de kan bruge al deres energi på at have økonomiske problemer i stedet for at tænke på at komme i arbejde , siger Harald Børsting, der er faglig sekretær for arbejdsmarked og beskæftigelse i LO.

Det er svært at modsige LO-sekretæren på det udsagn.

Netavisen 5. marts 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater