Til bekæmpelse af racistisk smittespredning

Kommentar
Af Gerd Berlev

”Skidtet vælter op af kloakkerne og sammen med det stikker rotterne deres grimme fjæs frem og medvirker til spredningen af smitsomme sygdomme. Når de ser dagens lys trækker de snuden til sig for et øjeblik.”

Antifascistisk og antiracistisk protest i Langeskov

Når Luise Frevert kommer til at skrive sin mening: ”De nævnte unge, må vi anse for at være krigsmodstandere, og ikke blot forstyrrede unge danske drenge med muslimsk baggrund, og krigsmodstandere må man fange og uskadeliggøre” – så springer katten af sækken, og alle danske krigsmodstandere må se sig nødsaget til at reagere.

DFs Peter Skårup kalder det en svipser. Pia Kjærsgårds forsikringer om ekskludering af medlemmer, der kommer med ekstreme udtalelser, bliver tilsidesat. Holdningen er en logisk fortsættelse af Dansk Folkepartis politiske linie, hvor de helhjertet støtter, at Danmark som besættelsesmagt deltager i og retfærdiggør udplyndringen og ødelæggelsen af det irakiske samfund.

I den danske presse hører vi forfærdende lidt til en væsentlig del af kendsgerningerne om terrror og selvmordsbomber i Irak.

Når der fremkommer oplysninger om tortur langt værre end den vi har hørt om i Abu Ghraib kan det blive til en enkelt lille artikel i Politiken, men stort set ingen omtale andre steder.

Når to briter bliver grebet iført djellabah og sorte parykker, i et køretøj fyldt med vejbomber er det, den danske offentlighed bliver præsenteret for, at de danske soldater hjalp deres engelske kolleger med at befri disse heltemodige elitesoldater. Idag – når nye vejbomber springer lystigt i Irak – er der ingen, der forbinder disse hændelser.

Irakere med forbindelser til deres hjemland fortæller ellers, at det er en del af dagligdagen under besættelsen at såsnart man har været i kontakt med besættelsestropper, så checker man køretøjet for anbragte bomber, der findes ligeledes adskillige konkrete beretninger herom på nettet.

Når derfor præsident Bush idag siger, at vi kan forvente en forøgelse af terroren op til valget – så tror jeg ham.

Når Marike M. Jensen i sin omtale i Politiken af mandagens møde i ‘Muslimer i dialog’ med bl.a. Yvonne Ridley beklager sig over at ’populær-fanatismen’ styrede debatten, så handler det også om, at Marike ikke ved at terroren i Irak, forstået som angreb mod civilbefolkningen udøves af efterretningsagenter og andre kræfter der støtter besættelsen. Den etablerede modstandsbevægelse tager afstand fra terror mod civile.

Hvad terrorangrebene angår, kan det oplyses at der hersker meget stor dokumenteret usikkerhed om angrebet den 11. september, hvilket grundigt er beskrevet i bogen om det nye Pearl Harbor.

For at gøre en lang historie kort: Det er i modstrid med al fornuft og historisk erfaring at gøre en religion ansvarlig for terror mod civile. Det er racistisk at anklage alle muslimer for terrorisme. Den bagved liggende dagsorden er, at det ikke er muslimer, man er bange for, det er krigsmodstanderne, der skal forhindres i at komme til orde.

Gerd Berlev er medlem af landsledelsen for Stop Terrorkrigen og landskoordineringen i Nej til krig og Stop Bush
Sendt som læserbrev til Politiken

Netavisen 01.10.2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne