Riv Muren Ned!Muren skal rives ned – vi kræver sanktioner!

I ugen fra den 10. til den 17. november kan du risikere at blive stoppet af et check-point et eller andet sted i København og også i Århus planlægges aktioner. Ligesom i resten af Europa aktioneres der imod Israels apartheid-mur.

En lang række organisationer, herunder Arbejderpartiet Kommunisterne og DKU, har tilsluttet sig ‘Murinitiativet’ (‘Riv muren ned’), som er blevet til med Boykot Israel som drivkraft.

I ugens løb indsamles også underskrifter, fortrinsvis fra folk, der af en eller anden grund er kendt i en bredere offentlighed.

De vil efterfølgende blive offentliggjort i en annonce i en landsdækkende avis sammen med appellen, der skrives under på.

Initiativet har vedtaget følgende appel, som folk opfordres til at underskrive:

Appel

Klar Haag-dom: Muren er ulovlig – og skal rives ned

Så klar var dommen fra den internationale domstol i Haag den 9. juli 2004. Lige så klar var beslutningen på den efterfølgende FN-generalforsamling, som konfirmerede Haag-dommen med 150 stemmer for (bl.a. EU-landene) og kun 6 imod, herunder Israel og USA Verdenssamfundets holdning er altså overordentlig klar, juridisk såvel som politisk.

Israel ignorerer dommen – og USA blåstempler dette

Israel havde allerede før dommen tilkendegivet, at man ville sidde dommen overhørig. Dette er juridisk muligt, fordi dommen ikke er bindende. Men at det politisk er muligt, skyldes kun, at Israel har sikkerhed for at USA vil nedlægge veto mod, at dommen opfølges politisk i FNs Sikkerhedsråd.
Når USA tilmed for nylig har sagt ja til en udbygning af bosættelserne på Vestbredden, så har de også sagt nej til deres egen “Køreplan for Fred”.

Israel skal presses – vi kræver sanktioner!

Haag-dommen bekræfter at der mere end nogensinde er brug for at forstærke presset på det israelske styre gennem konkrete mærkbare sanktioner.
Danske og europæiske toppolitikere har gang på gang fordømt israelske overgreb og terrorhandlinger i de besatte områder. Men det er blevet ved ordene. For gang på gang har man afvist sanktioner, og med associeringsaftalen fra 2000 har man tvært imod belønnet Israel med særlige gunstige handelsvilkår.

Europa har magten til at presse Israel. Som Israels største handelspartner med 39 % af eksporten og 48 % af importen (1999-tal) er det kun et spørgsmål om vilje.
Det er derfor på høje tid med sanktioner. Fordi det er det mest effektive middel til at presse det israelske styre.

– Danmark skal kræve sanktioner i FNs Sikkerhedsråd.
– Som et første skridt skal den danske regering kræver associeringsaftalen ophævet.
– Danmark skal gå i spidsen med sanktioner – som Danmark gjorde mod Sydafrika.

Hvis ingen bryder passiviteten, vil Sharon blot fortsætte. Resultatet bliver ikke fred. For man får ikke fred ved at spærre et folk inde bag en mur. Det vil i stedet betyde fortsat krig, terror og undertrykkelse. Sker det, vil muren stå som en skamstøtte over dansk og europæisk passivitet. Det må ikke ske.

Derfor kræver vi handling – og det skal være nu!

Underskrifter kan mailes til ifirene@hotmail.com indtil den 17. november
eller sendes til “Riv muren ned”, Griffenfeldsgade 41, 2200 Kbh. N.

Netavisen 2. november 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne