Fremtrædende danske krigsforbrydere – burde retsforfølges

Af Henning Paaske Jensen,
Repræsentant for APK – Arbejderpartiet Kommunisterne -Odense

Statsminister Anders Fogh Rasmussen, Udenrigsministeren og Forsvarsministeren er fremtrædende krigsforbrydere som burde retsforfølges for Danmarks ulovlige krig og besættelse af Irak.

Titusinder af irakere har mistet livet og det irakiske folk har mistet sin selvstændighed til de nye oliebesættere og kæmper imod det.

Krigen var og er på alle måder ulovlig folkeretsligt og i modstrid med FNs charter uanset FN nu understøtter besættelsen.

Danmark og USA var ikke truet af Irak. Derfor kan de ikke slippe fri for anklagerne for krigsforbrydelser – anklager som burde følges op af domfældelse.

Det er et faktum der er meget vigtig at holde fat i.

Ikke nok så megen sminke og pseudo demokratisk snak eller bestyrtelse over udtalelser om, at det krigsførende Danmark selv kan blive ramt, kan skjule disse barske kendsgerninger og Danmarks rolle i at besætte og være med til at udsuge det olierige Irak.

Det er ikke så sært det officielle Danmark har behov for at fjerne fokus, i et forsøg på at skabe et billede af irakere, der måske snart kommer til Danmark i en “hellig krig”, vi alle må værne os imod.

Men der er nok heller ingen tvivl om at den irakiske modstandsbevægelse forstår, at det er på irakisk territorium besætterne skal rammes og fordrives. Det er herigennem modstanden bedst udvikles og herunder den internationale solidaritet opbygges.

En solidaritet med en vigtig delopgave: at udbygge forståelsen for Danmarks og USAs krigsforbrydelser mod et land som i forvejen i en lang årrække var påført kriminelle FN sanktioner mod den irakiske civilbefolkning og styrke kravet om de danske troppers tilbagetrækkelse.

De ansvarlige skal ikke vide sig for sikker på at retfærdigheden ikke vil indhente dem en dag.

Netavisen 28. september 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne