Længe har kapitalismen hærget verden

Af Kasper Lyster, DKU-København

Tale ved 1. maj 2004 i Fælledparken – mod Bush, Fogh og EU

Længe har kapitalismen hærget verden, længe har den undertrykt mennesker, udbyttet, snyltet, hærget og myrdet løs. Kapitalismen har aldrig ført andet en krig og elendighed med sig.
Millioner er døde af sult, millioner sulter, millioner og atter millioner er blevet dræbt i krige.

Hver dag bliver mennesker syge på grund af gift i vandet eller bakterier i maden, for at borgerskabet kan score støre profitter.
At der findes mennesker der sulter, er ufattelig, bare det at der findes fattige mennesker er en ufattelighed, når man ser hvor stor en rigdom der findes på denne planet.
Men få grådige mennesker skovler alle rigdommene til sig. Borgerskabet har det godt.

Disse mennesker, disse forbryderiske mordere, holder alle folk i et jerngreb, for at de kan få lov til at være dekadente og bo på slotte eller i kæmpe bungalows.
Men det skal de ikke have lov til. De skal ikke have lov til at bestemme og regere. De skal ikke have lov til at undertrykke og myrde løs, så de kan leve fedt på arbejderklassens bekostning. De skal smides på porten. De skal knuses og erstattes.

I dag har vi en regering, en regering som kæmper med arme og klør for at forringe arbejderne, studerende, unge og gamles vilkår. Præcis som regeringen før dem gjorde.

Nedskæringer sker hver dag.
En gratis uddannelse er ikke længere en selvfølgelighed, bruger betaling er blevet en almindelighed. Samtidig med at regeringen smider milliarder af kr. ud af vinduet på opretholdelsen af den ulovlige besættelsen af Irak, bliver de unges vilkår skåret ind til benet.
Sjoflet og spyttet i ansigtet er hvad der sker for ungdommen.

Arbejderklassen bliver snydt og bedraget så vandet driver.
Overenskomster bliver forhandlet af pampere, der smasker steg sammen med borgerskabet.
Ingen reel lønforhøjelser sker, imens bliver arbejdsvilkårene forringet, samtidig med at borgerskabet scorer kæmpe profitter. Som de altid har gjort.

Sådan har det altid været, så længe der har været kapitalisme. Men kapitalisme er ikke en natur lov.
Kapitalismen har ingen eksistens berettigelse,
kapitalismen er en primitiv og morderisk styre form.
Lavet af borgerskabet for borgerskabet.

Gamle mennesker sidder alene og beskidte på fabriks plejehjem, Nedslidte efter at have tjent penge til borgerskabet hele deres liv.
Personalet der skulle tage sig af dem, er kørt ned og ødelagte pga. forringelser af deres arbejdsvilkår og nedskæringer. De kan også se frem til en freds fyldt alderdom, nedslidte og ødelagte.
Men der er heller ikke brug for gamle mennesker, de har gjort deres pligt i livet, nemlig at slide sig selv op, for borgerskabets usmagelige jagt på profit.

Hver dag skærpes klassekampen, hver dag sker der forringelser eller krænkelser af arbejderklassen vilkår.

I dag, 1.maj, arbejdernes internationale kampdag, fordi i dag indtræder 10 lande i EU.
Arbejderne i de 10 nye lande, skal nu udbyttes af borgerskabet. Disse nye lande som indtræder i kapitalens udbytter klub EU, kender dog til udbytning og forringelser af leve vilkår, for de har igennem de sidste 15 år trimmet, skåret og forringet arbejdernes vilkår, så de kan passe ind ,og nu skal de så udbyttes for alvor .

Det bliver tit sagt at ungdommen ikke interesserer sig for politik, at det er en overfladisk ungdom.
Men jeg kan garantere for at det er en fed løgn.

Jeg kan garantere for at størstedelen af den danske ungdom interessere sig for, at de kan få en uddannelse, at de har råd til at tage bussen, at de ikke skal ned til Irak og blive dræbt. Men ja det er rigtigt, at størstedelen ikke interessere sig for jog eller nykketoft, og jeg kan også forstå hvorfor de ikke melder sig ind i div. partier på Christiansborg, for hvad nytter det og for øvrigt ligner de også hinanden på en prik.
Og ja, det er rigtig at den kultur man prøver at trække ned over hovedet på unge er dybt overfladisk og intetsigende, men det er heller ikke ungdommen der styre den, det er borgerskabet. Det er borgerskabet der vil gøre ungdommen passiv og fordumme dem med intetsigende bras.

Børn bliver i dag indoktrineret at de skal være de bedste, de skal tænke på sig selv først, du skal frem i verden, hvis du ikke tager dig sammen bliver du ikke til noget, så er du et nul.

Dette har selvfølgelig store konsekvenser, flere tusinde børn og unge er i dag på lykke piller fordi de er blevet syge af borgerskabets perverse indoktrinering og endnu være over hundrede unge begår hvert år selvmord.
Kapitalismen har meget på samvittigheden.

Men som sagt er det kun borgerskabet selv der finder det retfærdig at mennesker lider, at børn begår selvmord, at mænd og kvinder bliver slagtet af bomber, for de har kun to ting i hovedet nemlig opretholdelsen af kapitalismen og så profit.

De vil og gør alt for at vanviddet kan fortsættes, at tro på at men kan skabe en bedre verden en fredelig verden i samdrægtighed med borgerskabet er kun en tanke, som borgerskabet selv har fundet på.

Hvordan kan man tro at, så syge og profithungrende mennesker er til at samarbejde med? At man kan få den stupide ide at de frivilligt vil give slip på deres rigdomme er virkelig at gøre borgerskabet en tjeneste.

Borgerskabet skal ikke have lov til at bestemme og regere. De skal ikke have lov til at undertrykke og myrde løs, så de kan leve fedt på arbejderklassens bekostning. De skal smides for porten. De skal knuses og erstattes.

En anden verden er mulig, nemlig en verden med Socialisme.

Netavisen 3. maj 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne