Demonstrerende kvinder angrebet af tåregas og ridende grænsepoliti

Af Palæstina Fredsvagter

Dansk fredvagt beretter om 5 arresterede ved dagens kvindedemonstration mod murens opførelse ved landsbyen Biddu på Vestbredden.

Den danske fredsvagt, 20-årige Randa Sebelin har netop fortalt over mobilen, at den ellers fredelige protestdemonstration bestående af omkring 55 palæstinensiske landsbybeboere, israelske aktivister og internationale fredsvagter – alle kvinder – konstant blev angrebet af israelsk grænsepoliti med tåregas og chockgranater.

“Vi var ikke engang nået frem til stedet, før de begyndte at fyre store mængder af tåregas af imod os. Derefter et hav af chockgranater, hvis høje brag har til hensigt at skræmme. Det er utroligt så voldsomt de for frem mod fredelige kvinder, også når man tænker på al den presse der var tilstede” – fortæller Randa Sebelin.

Lidt senere blev kvinderne angrebet af israelsk grænsepoliti på heste.

“Heste er ikke noget, jeg normalt er bange for, men når de ridder frem mod én med disse uniformerede betjente på ryggen, så er de meget store og meget truende. Betjentene red ind i flokken af kvinder og bankede løs med stokke. Flere blev ramt, men heldigvis ingen alvorligt” – fortæller Randa Sebelin over telefonen.

Ialt 5 kvinder blev tilbageholdt – 2 lokale palæstinensere, 1 engelsk kvinde fra International Women’s Peace Service, samt en fransk og en amerikansk fredsvagt. Deres skæbne er endnu uvis.

Folkelig protest mod muren

Demonstrationen er en den første af en lang række demonstrationer, som beboerne i Biddu har varslet den kommende uge.

Demonstrationen er samtidig én ud af mange demonstrationer gennemført de seneste måneder af lokale palæstinensere, som bliver berørt af murens opbyggelse. Disse daglige demonstrationer er et udtryk for en ikke-voldelig folkelig protest, som i sin styrke og omfang mere og mere tager form af den palæstinensiske modstand man så under den første Intifada.
Demonstrationerne har krævet flere dødsfald og sårede, alligevel fortsætter protesterne.

Opførelsen af muren på palæstinensisk jord er stadig under behandling i Den Internationale Domstol i Haag.
Opførelsen er skarpt fordømt af FN´s generalforsamling, en fordømmelse et enigt dansk folketing står bag.

Randa Sebelin vil fortsat opholde sig i området for at deltage i den kommende tids portestaktiviteter.

Netavisen 26. april 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne