HTS Pension investerer i Israel! Træk investeringerne ud!

Demonstration ved HTS Pensions generalforsamling i Hillerød tirsdag d. 9. marts kl. 9.30 – 10.00

Boykot Israel demonstrerer ved HTS Pensions generalforsamling for at markere vores protest imod HTS Pensions investeringer i firmaer tilhørende besættelsesmagten Israel.

Pension Danmark har placeret 90 millioner kroner i israelske aktier på vegne af 462.000 danske arbejdere. Aktierne er placeret i det israelske medicinalselskab Teva Pharmaceuticals.

Pension Danmark er en sammenslutning af 3 pensionskasser:

* B&A Pension som har 170.000 medlemmer dækker bygge- og anlægssektoren fra blikkenslagere over elektrikere til murere og tømrere. B&A Pension har israelske Teva-aktier for 33 millioner kroner.

* HTS-pension er det andet selskab og dækker de ansatte inden for handel, transport og service. HTS Pension har Teva-aktier for 23,6 millioner kroner.

* PKS-Pension er det tredje selskab i Pension Danmark. PKS organiserer pensionsopsparinger for 140.000 ansatte inden landbrug, rengøring, omsorg og kommunal service. PKS Pension har købt israelske Teva-aktier for 33,5 mio kroner. Bestyrelsen for PKS Pension omfatter bl.a. SID forbundsformand Poul Erik Skov Christensen, KAD’s forkvinde Lillian Knudsen og gruppeformand i SID Svend Ove Pedersen.

Boykot Israel mener det er forkasteligt at pensionskasser drevet af fagbevægelsen kan finde på at investere i Israel der har besat Vestbredden og Gaza og driver statsterror imod det palæstinensiske folk.

Men sådan skal det ikke fortsat være. Boykot Israel Kampagnen er del af en international og hastigt voksende boykotkampagne der – inspireret af Boykot Sydafrikakampagnen – lægger pres på Israel politisk, økonomisk, socialt og kulturelt – med det formål at presse Israel ud af de besatte palæstinensiske områder.

Vi opfordrer derfor fagforeningerne til – på pensionskassernes generalforsamlinger – at tage beslutning om øjeblikkeligt at stoppe al investering i israelske virksomheder. På Boykot Israels hjemmeside – www.boykotisrael.dk – kan man se hvilke fagforeninger og faglige tillidsfolk der indtil nu har meldt sig som anbefalere af Boykot Israel Kampagnen. Man kan vel dårligt anbefale en boykotisraelkampagne og samtidig investere i israelske virksomheder. Det står vi i hvert fald totalt uforstående overfor.

HTS Pension holder generalforsamling tirsdag d. 9. marts kl. 10.00 i Hillerød.
Adressen er: Kongens Vænge 8.

Udenlandske investeringer holder liv i besættelsesmagten Israel.
De skal stoppes. De skal boykottes.

Boykot Israel – Israel ud af de besatte områder!

f. Boykot Israel København

Jan Mortensen 25890727 og Irene Clausen 26476598

Netavisen 9. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne