Ansvaret for bomberne i Bagdad og Karbala ligger på besættelsesmagten

I tirsdags sprang flere bomber imod moskeer i de to irakiske byer, Bagdad og Karbala. Hen ved 300 shia-muslimer, der var i færd med at fejre en af deres helligdage, blev dræbt ved bombeangrebene.

”Det er en afskyelig terrorhandling, men den er ikke begået af grupper eller personer, der ønsker at se den amerikansk ledede besættelsesmagt forlade Irak, sådan som amerikanerne påstår,” siger talsmand for Komiteen for et Frit Irak, Carsten Kofoed.

”Det er meget usandsynligt, at nogen iraker ville angribe en moske, eller at nogen muslimsk gruppe ville begå sådan en handling rettet imod troende muslimer, der fejrer en af deres helligdage. Men ligesom bomben mod moskeen i Najaf i august sidste år, der kostede mere end 80 mennesker livet, heriblandt ayatollah Mohammad Baqir al-Hakim, så er der ingen, der står åbent frem og tager ansvaret for bomberne. Det er meget påfaldende,” konstaterer Carsten Kofoed.

”Forklaringen er, at adressen på bomberne nok nærmere skal findes hos besættelsesmagten selv. For i dette terrorkaos, der piskes op i massemedierne, bliver man nødt til at starte med at spørge sig selv, hvem der egentlig har fordel af at ophidse til etnisk og religiøst had og splid i Irak og herigennem fremme en situation, hvor irakerne bekæmper hinanden indbyrdes i en grim og blodig borgerkrig. Det er uden tvivl besættelsesmagten, som derved får betydeligt lettere ved at kontrollere Irak,” fortsætter Carsten Kofoed.

”Bomber som dem i tirsdags bruger besættelsesmagten og det amerikansk indsatte Regerende Råd, der begge er helt isoleret fra den almindelige irakiske befolkning, til at forsøge at give irakerne og omverdenen det indtryk, at irakerne har brug for besættelsen for at give dem sikkerhed, og at den legitime modstandskamp, der udelukkende retter sig imod besættelsesmagten, dens institutioner og lokale kollaboratører, og som derfor støttes af det store flertal af irakere, er blind og hensynsløs terror,” siger Carsten Kofoed.

”At det er det Regerende Råd, som har erklæret tre dages landesorg i Irak som følge af bombeangrebene, gør det hele endnu mere absurd, for det er nemlig rådets ven og herre, den amerikansk ledede besættelsesmagt, der bærer ansvaret for bomberne i Bagdad og Karbala: Havde Irak ikke været besat, ville alle bombeofrene have været i live i dag. Dertil kommer så, at det i henhold til international humanitær lov påhviler den amerikansk ledede besættelsesmagt at sørge for sikkerheden i Irak,” påpeger Carsten Kofoed.

”Men desværre vil disse bomber ikke blive de sidste. Besættelsesmagten vil for enhver pris forhindre, at det irakiske folk forenes imod USA’s planer om at oprette et loyalt kolonistyre i Irak, der på ”demokratisk” vis kan sikre amerikansk-israelsk kontrol over Irak og landets olie. Derfor er det kun en ende på besættelsen, som kan stoppe disse terrorbomber mod uskyldige civile irakere,” slutter Carsten Kofoed.

Netavisen 4. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne