Stop Israels apartheidmur – Marker retssagen ved den internationale domstol i Haag

Af Boykot Israel Kampagnen

På mandag 23.2 indledes en vigtig retssag ved den internationale domstol i Haag i Holland. Der er tale om en ’høring’ foranlediget af FN’s generalforsamling, der skal undersøge lovligheden af Israels byggeri af det såkaldte hegn inde på Vestbredden.

Der skal ikke næres illusioner om at domstolens afgørelse vil påvirke Israels fortsatte udbygning af muren, men sagen bør benyttes til at sætte fokus på Israels ulovlige besættelse og apartheidlignende politik: Med udbygningen af muren inde på den besatte Vestbred vil der kun være ca. 10% af det historiske Palæstina tilbage i form af enklaver eller ’bantustans’ (som var den betegnelse man benyttede i det daværende apartheidsydafrika).

Samtidig minder den politik Israel fører i forhold til det palæstinensiske folk, både inden for staten Israels grænser og på Vestbredden og Gaza, om Sydafrikas apartheidpolitik i form af diskrimination og statsterror.

Indtil nu er der bygget over 150 km mur inde på den besatte Vestbred. Ifølge israelske kilder lider mere end 210.000 palæstinensere skade som følge af byggeriet. Mange er fanget på ”den forkerte side” af muren. Afsætning af
produkter, adgang til skole, sygehuse m.m. forhindres eller vanskeliggøres.
Andre har mistet jord og huse og er tvunget til at ophøre med at dyrke livsnødvendige fødevarer.

Der er derfor fortsat brug for boykot Israel kampagnen, der fortsætter indtil Israel er ude af de besatte områder.

Boykot Israel København opfordrer til at støtte forskellige aktiviteter i forbindelse med starten på sagen i Haag d. 23.2.

Overalt i Palæstina vil der være demonstrationer og aktioner imod den forhadte apartheidmur. I selve Haag har zionistiske organisationer anmeldt protestdemonstrationer, og staten Israel boykotter retssagen og nægter at møde op, bakket op af USA og EU.

Fra hele Europa ankommer aktivister til Haag der vil demonstrere imod apartheidmuren. Også fra Danmark sendes busser afsted til Haag, ligesom der er anmeldt flere demonstrationer d. 23.2.
Se herom på
www.boykotisrael.dk.

Riv muren ned
Stop the Wall

Boykot Israel Kampagnen København
d. 20.2.04

Netavisen 21. februar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne