Aktion mod opførelsen af apartheidmuren i Budrus

Af Palæstina Fredsvagter

Det israelske militær gav her til morgen beboerne i landsbyen Budrus ved Ramallah på Vestbredden besked om at fra i morgen vil man inddrage og ødelægge yderligere landbrugsjord, for at opføre muren omkring Budrus og tre nærliggende landsbyer.

Omkring 600 beboere vil sammen med internationale fredsvagter og israelske fredsaktivister, så snart bulldozerne ankommer, med deres tilstedeværelse forhindre at der ødelægges mere af Budrus¹ landbrugsjord. Det forventes at de israelske soldater vil eskalere deres militære magtanvendelse mod beboerne, fredsvagterne og aktivisterne.

Foto fra tidligere protest mod muren

Der gennemføres i dette øjeblik en stor demonstration mod muren i Budrus. Demonstrationen startede kl. 11:30 dansk tid.
Den danske fredsvagt Randa Sebelin deltager sammen med flere andre internationale fredsvagter i demonstrationen i dag og i aktionerne de næste dage.

Muren omkring Budrus

Den lille landsby Budrus har tiltrukket sig international opmærksomhed i sit forsøg på at stoppe opførelsen af den mur, som FN¹s generalforsamling har fordømt, som et enigt dansk folketing har taget afstand fra og hvis opførelse i nærmeste fremtid på foranledning af FN¹s generalforsamling tages op i den Internationale Domstol i Haag.

I Budrus har modstanden gennem de sidste fire måneder forsinket arbejdet med opførelsen af muren. Beboerne har ganske enkelt lagt sig foran bulldozerne og på den måde stoppet arbejdet. Deres fredelige modstand har haft sine omkostninger ­ 10 af landsbybeboerne er fængslet og over 40 har været såret af de israelske soldater.

Beboerne i landsbyen siger, at de kæmper mod opførelsen af muren, fordi de ikke ønsker at leve i en Ghetto eller at leve som palæstinensiske flygtninge. Beboerne er blevet ansporet til deres modstand ved at se, hvad muren har betydet i nærliggende landsbyer, hvor enkelthuse afskæres fra landsbyerne og hvor adgangen til landbrugsjorden på den anden side af muren forhindres ved at holde porte og låger aflåste.

Budrus og de omkringliggende landsbyer Nihilin, Qibbya og Medea vil miste 90% af deres landbrugsjord ved opførelse af muren. Muren er planlagt at blive bygget i en cirkel omkring de fire landsbyer med kun én enkelt port hvor beboerne kan lukkes ud og ind.

Se også
Danske fredsvagter i demonstration mod muren i Budrus

Palæstina Fredsvagter

Netavisen 6. februar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne