Geneveaftalen sikrer ingen fred

Udtalelse fra Boykot Israel

Med offentliggørelsen af den såkaldte Geneveaftale pr. 1. december 2003 har endnu en fredsaftale set dagens lys, men freden mellem Israel og Palæstina er ikke rykket nærmere.

”Geneveaftalen” er et ikke-officielt dokument udarbejdet af tidligere officielle israelere og af palæstinensere med forbindelse til de palæstinensiske myndigheder. Aftalen lægger i flotte vendinger op til “en tostatsløsning”.
Indholdet i aftalen står imidlertid i strid modsætning til det palæstinensiske folks fundamentale rettigheder. Aftalen sikrer ikke Israels fulde tilbagetrækning fra de besatte områder Gaza og Vestbredden, aftalen vil ikke fjerne alle de illegale bosættelser, aftalen vil kun give palæstinenserne en del af Østjerusalem som hovedstad, og f.eks. ikke fjerne de omfattende bosættelser i Østjerusalem.

Det altoverskyggende problem i Geneveaftalen er imidlertid at den annullerer de palæstinensiske flygtninges
umistelige rettigheder til tilbagevenden, både som en kollektiv ret og som en individuel ret. Dermed styrker den zionismens forsøg på at splitte palæstinenserne og sprede dem over hele verden. Dermed bidrager den til at fjerne selve grundstenen i palæstinensernes kamp or selvbestemmelse: det palæstinensiske folks enhed.

Geneveaftalen vil bidrage til en svækkelse og opløsning af den nuværende intifada på samme måde som Madrid og Oslo-aftalerne ødelagde den første intifada for ti år siden.

Derfor: Fortsæt Boykot Israel kampagnen verden over
– indtil Israel er ude af de besatte områder,
– indtil alle bosættelser er fjernet
– indtil de palæstinensiske flygtninges ret til tilbagevenden er fuldt anerkendt

Boykot Israel Kampagnen
Landskoordineringsmødet

januar 2004

www.boykotisrael.dk
Daglige nyheder om Palæstina/Israel

Boykot Israel Kampagnen
Griffenfeldsgade 41
2200 København N
35371889 (dagligt kl. 13-17)

Netavisen 29. januar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne