Den danske fredsvagt Frederik Lind og 7 andre udvises af Israel

Udvisningssagen mod otte internationale fredsvagter, heriblandt den 21-årige dansker Frederik Lind fra Vanløse i København, har torsdag været behandlet ved en distriktsdomstol i Tel Aviv.
Fredsvagterne tabte sagen og står nu foran umiddelbar udvisning, hvilket sker én af de nærmeste dage.
De 8 fredsvagter er nu transporteret tilbage til politistationen i bosættelsen Ariel, hvor de afventer udvisningen.

De anklagede og nu udviste internationale fredsvagter:
V-tegn til retten i Tel Aviv

Sagen ved distriktsdomstolen stod på i flere timer. Anklageren krævede øjeblikkelig udvisning af fredsvagterne med henvisning til at de udgør en sikkerhedsrisiko for staten Israel og at de havde opholdt sig på lukkede militære områder, da de blev anholdt.

Forsvaret anfægtede dette med henvisning til at fredsvagterne inden deres tilbageholdelse igennem flere dage havde haft kontakt med militæret og ikke var blevet gjort bekendt med at der var tale om et lukket område.

Militæret kan i henhold til egne regler til enhver tid erklære et område på Vestbredden eller Gaza for lukket og herefter arrestere tilstedeværende palæstinensere og internationale.
Samtidig har det israelske Indenrigsministerium til enhver tid ret til at udvise uvedkommende fra landet.

Dommen var ventet

Palæstina Fredsvagterne i Danmark er ikke forbavset over udfaldet.

– Det er helt tydeligt at staten Israel i de besatte områder har noget at skjule for omverdenen. Det virker som om de er imod at internationale er tilstede for at observere besættelsens konsekvenser for den palæstinensiske civilbefolkning. udtaler David Skjær-Duving.

– Det er grotesk at man i et land, som bryster sig af at være demokratisk, blander de politiske og de retslige instanser sammen ved at give Indenrigsministeriet disse beføjelser.

– Det virker også som om at staten Israel endnu ikke har forstået at demokrati handler om åbenhed overfor omverdenen og åbenhed og respekt for freds- og menneskerettighedsgruppers indsats.

– Det er samtidig absurd, at de otte blev arresteret og nu bliver udvist for ‘ulovligt’ at opholde sig et sted, hvor de efter international lov gerne må være, og nu igen sidder fængslet i en israelsk bosættelse, der ifølge Internationale erklæringer er ULOVLIG! afslutter David Skjær-Duving fra Palæstina Fredsvagter.

Netavisen 18. juli 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne