En forbryderisk besættelse

Mediekommentar

‘Aldrig aldrig mere en 9. april’ er ikke blevet udtalt med større vrede. Nu ved hele verden at den danske regering står for det modsatte: efter Iraks 9. april kommer Syriens og Irans – og Fogh er med hele vejen.

Billeder af smilende mennesker gør det ud for besætternes moralske ret til at fører krig. Skam over besætterne! Billederne af glade irakere er åbenlys manipulation. Selv den mindste flække i Danmark har opvist større menneskemængder i protest mod den forfærdelige krig end de spredte grupper af irakere der bliver udstillet i Bagdad.

Billeder af mennesker der stjæler og øver hærværk fremstiller et land i anarki. Skam over besættelsestropperne!
De få tilbageværende uafhængige journalister bevidner at dette anarki er iscenesat og er åbenlyst organiseret af amerikanske soldater, der agerer bodyguards og opfordrer til plyndringer og lovløshed.
Kun ministeriet for olie står som det eneste under beskyttelse her står man selv for plyndringen!
De nye løgne føjer sig til i den endeløse række der har fulgt i kølvandet på den 11. september 2001, sandhedens gru har trange kår. Alligevel er det som om at hver ny løgn er et uforudsigeligt slag, hvor meget mere er der ikke i vente.

Hjemme fra egne paladser talte Bush og Blair til det besatte Irak, en tro kopi af kolonimagtens tale i 1919: Irak er frit…

Kun i fascisters formørkede sind giver det mening at sønderbombe alle vitale installationer og kalde det frihed. Et af krigens formål var at skabe en nødsituation og dermed en fuldstændig afhængighed af de fremmede troppers velvilje. Iscenesat lovløshed er bare prikken over i’et. Det er lykkedes – bravo!

Skam over verdenssamfundet for at vende det blinde øje til disse nye aksemagter og deres blodrus i Bagdad!
Ikke et land har så meget som afbrudt de diplomatiske forbindelser til USA.
Den danske regering, de medvirkende danske soldater og den danske forbindelses officer gør sig medskyldig i alle besættelsesmagtens forbrydelser. Socialdemokratiet gør sig medskyldig i disse forbrydelser ved at støtte udsendelsen af yderligere danske tropper.

Jeg så et billede i øjnene på min kammerat:
Som en tidevandsbølge rejste folkehavet sig og opslugte i et nu eneherskerens det hvide palads. Tusindvis af satellitter faldt som regn fra himlen og den dag forstummede løgnen og vi kunne tale frit og smile igen.

Netavisen 13. april 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne