STOP KRIGSFORBRYDERNE!

Leder
Kommunistisk Politik 4, 2002

Der kan sættes tal på omkostningerne i menneskeliv, før en krig bliver udløst. Pentagon gør det, de ansvarlige regeringsledere kender tallene. Britiske læger har advaret verdensoffentligheden om, at USA’s og krigskoalitionens krig mod Irak vil medføre 260.000 døde. En efterfølgende borgerkrig, som forberedes af USA, der er ved at optræne 3000 irakere i Ungarn, sættes til 200.000 døde mere. Dertil kommer 500.000 sårede og mindst 900.000 irakiske flygtninge.
Også USA forbereder sig på høje tabstal. Ifølge den engelske avis Daily Mirror (10.02) siger ærkebiskop Renato Martino, at 100.000 ligposer og 6000 kister i hemmelighed er blevet leveret til den amerikanske Sigonella-base nær Catania på Sicilien for knap to uger siden.
– Amerikanerne forventer et stort antal dræbte. Det er derfor at der er sendt så mange ligposer og kister til basen, siger han.

Får den enorme internationale antikrigsbevægelse, der er brudt frem som en stormflod i de sidste måneder, ikke stoppet krigen, før den begynder, vil verden blive vidne til rædsler uden lige. Pentagon har afsløret, at krigen vil blive gennemført som en lynkrig med indsættelse af et overvældende antal bomber og raketter i dens første dage. Den første dag vil kampfly og skibe affyre mellem 300 og 400 krydsermissiler. Det er flere end der blev affyret under hele den første Golf-krig, der varede fyrre dage. Næste dag vil yderligere 3-400 krydsermissiler regne ned over et land, som ikke har midler til at kontrollere eller forsvare sit eget luftrum. Sprængkraften overgår Hiroshima-atombombens.
– Det blotte omfang af dette er aldrig før set, aldrig overvejet før, sagde en Pentagon-officer til det amerikanske CBS. ‘Der vil ikke findes et sikkert sted i Bagdad’.
USA vil få afprøvet en ny generation af dræbervåben og en ny militærstrategi. Den kaldes “Shock and Awe” – bedst oversat til ‘Skræk og Rædsel’. Våbenarsenalet kan vise sig at rumme atombomber. USA har på forhånd erklæret, at det ikke vil afholde sig for at bruge dem
Ligesom Hiroshima og Nagasaki-bombningerne (der er ustraffede krigsforbrydelser) var et signal til verden – og ikke mindst den socialistiske Sovjetunion – om, at USA besad atomvåben og var villig til at bruge dem, skal den planlagte massakre på Irak være et signal til verden om, at der kun findes én supermagt i verden – og at den hverken tåler modstandere eller konkurrenter.

Verden er med andre ord i disse dage vidne til en kalkuleret krigsforbrydelse af historisk gigantformat, som er ved at blive sat i værk. Og verden er også vidne til den amerikanske supermagts raseri, fordi der er vokset en antikrigsbevægelse frem af et format, der ikke tidligere er set før en krig er startet. Den har ført til en skærpelse af modsætningerne mellem USA’s traditionelle allierede og den gamle krigsblok fra den første Golfkrig, og udløst det amerikanske Krigspartis raseri over ikke mindst Frankrig og Tyskland.
Med CIA-forfalskninger og propagandaløgne vender USA virkeligheden på hovedet for at få påskud til den forbryderiske krig: Da Powells goebbelske FN-propaganda, der er tilbagevist punkt for punkt, ikke bevirkede et skred i offentligheden, blev en ny kanin trukket op af hatten. En kuvøsebaby som i Kuwait: Osama bin Laden. Heller ikke den vil overbevise. Tværtimod vil den globale antikrigsbevægelse, og ikke mindst de unge, forstå, at de bliver udsat for propagandaløgne af dimensioner, endnu større og mere raffinerede, end nazisterne magtede. Den vil forstå, at USA-imperialismen og dens allierede ikke skyr nogen midler i kampen for verdensherredømme

Med eller uden et ‘FN-mandat’ vil krigen mod Irak være en forbryderisk krig – og dens iscenesættere vil gå over historien som krigsforbrydere på linje med Hitler, Göebbels og Göring. Bush, Blair, Sharon, Aznar, Berlusconi, Anders Fogh: Der venter dem alle en regning og en straf, forbrydelsen gennemføres som planlagt.
De er repræsentanter for et sygt, råddent og døende system, som ikke viger tilbage for massemord i global skala: De vil bevare og forstærke imperialismens og monopolernes kontrol med, undertrykkelse og udbytning af menneskeheden. Ingen forbrydelse vil være for gemen for dem.
Dét vil man lære, de mange, flertallet af verdens folk, som ikke vil have krig, men mener, at en anden verden er mulig. Krigen mod Irak vil også være starten på dødsklokkerne for kapitalismen og signalet til en ny runde af socialistiske revolutioner.

Redaktionen 11. februar 2003

Netavisen 14. februar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne