Uskyld uden handicap

Medierne og krigen 3

Af Klaus Riis

Den mest troskyldige af alle filmhistoriens klovner var Harpo Marx – den stumme, viltert hørlokkede, anarkistiske harpebror på evig damejagt. Ren uskyld, uden handicap.

Det er ødelagt for altid. Avisen The Sunday Times’ Hollywood-korrespondent John Harlow kunne den 23. december berette, at Harpo var agent for den amerikanske stat, rekrutteret af FBI, tilmed af kommunistdræberen J. Edgar Hoover himself. Hoover var yderst tilfreds med sin uskyldige klovn, som også spionerede mod det socialistiske Sovjet. På baggrund af dokumenter, som ‘snart vil blive offentliggjort’, skriver Harlow:

‘Den 165 cm høje komiker blev indført i spionagens dunkle korridorer i vinteren 1933, da brødrene midlertidigt – efter den kommercielle fiasko for deres slapstick-komedie Duck Soup – gik hver deres vej. Josef Stalin, som var en fan, gav Harpo tilladelse til en 6 ugers turné til Sovjetunionen. Som den glimrende harpenist og mimiker, han var, optrådte han med komikere over hele landet.
Efter turnéens afslutning fortalte Harpo sin familie, at han af den amerikanske ambassadør I Moskva var blevet bedt om at tage noget ‘diplomatpost’ med hjem, som han blev instrueret om at skjule i sokkerne. Karakteren af disse dokumenter er fortsat hemmeligstemplet’.

Chefredaktør David Trads skrev endnu en kronik til avisen Information. Den kom til at hedde ‘Det gode Amerika’.
En anden chefredaktør, tdl. konservativ partiboss og dansk krigsminister, der nu jagter oplagstal på Ekstra Bladet, skrev i sin leder:
“Kære læsere: I løbet af få uger er Danmark formentlig i krig. Hvorfor er det så lige præcis Irak, der skal føres krig mod nu? Hvad er det, der motiverer præsident George W. Bush her og nu? Svaret er meget enkelt: Krigen handler ikke kun om biologiske og kemiske våben. Den handler også om olie. Om Bushs genvalg. Om den amerikanske økonomi og om de milliardinteresser, som både USA og de andre lande i FN’s sikkerhedsråd selv har på spil.”

Ekstra Bladet vil ikke have krig mod Irak. Det skal være mod Nordkorea: Kim Jong-Il er ‘VERDENS VÆRSTE SLYNGEL’, hedder det i bladet 12.1:– Kim Jong il, Saddams overmand med atomvåben, verdens næststørste hær og en undertrykt og udhungret befolkning.
Oplagt for krig!

Se også:
Medie-trash Medierne og krigen 1 Af Klaus Riis
Mer trash fra Trads Medierne og krigen 2 Af Klaus Riis

Netavisen 15. januar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne