Europæisk koordination mod Irak-krig

På et møde, afholdt på Holmen, den 15. december, har repræsentanter fra fredsbevægelser i 11 europæiske lande samt USA og Fillipinerne vedtaget at koordinere arbejdet mod en kommende krig mod Irak. Vært for mødet var den danske fredskoalition ‘Ingen krig mod Irak’.

Her bringes et resume af mødets sluterklæring:

“Som aftalt under det sociale topmøde i Firenze i november, har aktivister fra 11 europæiske lande, USA og Fillipinerne, holdt møde i København for at koordinere en europæisk indsats mod en kommende krig mod Irak.

Vi anbefaler den antikrigsappel, der blev vedtaget i Firenze. Vi er af den opfattelse, at en krig mod Irak, med eller uden FN’s opbakning, vil være en katastrofe for menneskeheden i og uden for Mellemøsten.

Det synes åbenbart, at der er et flertal mod krig i de fleste europæiske lande og verden over. Det er derfor, at denne krig ikke kan udkæmpes i vores navne. Der er også derfor, vi tror, at det er afgørende at opbygge den bredest mulige globale anti-krigs alliance til at fremføre kravet: Ingen krig mod Irak.

Vores møde viste, at vores bevægelses styrke er voksende. I alle repræsenterede nationer er der indkaldt til demonstration den 15. februar 2003.

Vi understreger beslutningen om at protestere i alle lande umiddelbart efter at krigen er startet. (Det vil i København sige kl. 20 på Rådhuspladsen og derefter igen den følgende lørdag). Den 15. februar afholdes koordinerede demonstrationer i de deltagende landes hovedstæder.

Vi besluttede at fortsætte koordineringen af det europæiske arbejde, at få oprettet et europæisk antikrigs website, at have et fælles banner på de koordinerede demonstrationer med kravet: Ingen krig mod Irak. Vi vil arbejde for koordinering af antikrigsblokkene såvel i som udenfor Europa og afholde endnu et koordineringsmøde efter demonstrationerne den 15. februar. Vi fortsætter denne kampagne indtil krigstruslerne / krigen er ophørt.

Vi opfordrer bevægelser i lande, der ikke var repræsenteret på dette møde, til at tilslutte sig initiativet.

Vi opfordrer organisationer, der er imod krig, til at arbejde for en massiv mobilisering den 15. februar.
Sammen kan vi stoppe krigen”.

Netavisen 16. december 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne