De barske realiteter i Mellemøsten – En julegave til Folketingets medlemmer

Af Palæstina Fredsvagter
PRESSEMEDDELELSE

Mandag den 9. december kl. 13 modtog Folketinget en gaveæske fra Palæstina Fredsvagter til hver af de 179 medlemmer. Æsken indeholder et par brugte børnesko.

184 israelske og palæstinensiske børns tragiske og meningsløse død i løbet af de seneste to år er ét af resultaterne af Israel/Palæstina-konflikten. Palæstina Fredsvagter har siden august i år visualiseret disse dræbte børn gennem en udstilling af brugte børnesko med oplysninger om hvert enkelt barns navn, alder, dødsdag samt omstændighederne ved drabet. Denne udstilling ønsker vi nu at give videre i håb om, at Folketinget og den danske regering vil gøre sit for at der sættes en stopper for den ulovlige israelske besættelse – og at de umenneskelige forhold for palæstinenserne bringes til ophør.

Dagliglivet for palæstinenserne i Gaza og på Vestbredden er fuldstændigt umuliggjort af det israelske militærs checkpoints, udgangsforbud, hus til hus undersøgelser, massearrestationer, drab på uskyldige civile, meningsløse nedrivninger af huse, deportation af sigtede palæstinensere og blokader af fødevaretransporter og ambulancer. Alt sammen helt klare overtrædelser af Geneve-konventionen og derfor at betragte som krigsforbrydelser.

”Fortsætter den israelske militær-kampagne uden at omverdenen griber ind, ender det med at det palæstinensiske selvstyre bliver udryddet – sammen med enhver tanke om en palæstinensisk stat. Det er hele det palæstinensiske folk og dets kultur der er truet af udryddelse”, udtaler Bent Erik Krøyer fra Palæstina Fredsvagter.

Om Palæstina Fredsvagter
Mere end halvtreds danskere, unge såvel som ældre fra hele landet har siden april 2002 fungeret som fredsvagter i de besatte områder. For nogle har opgaven primært været at være tilstede, at give palæstinenserne et frirum midt i udgangsforbudets helvede. For andre har opgaverne været at sikre adgang gennem checkpoints, beskytte olivenhøsten, være skjold ved demonstrationer, organisere adspredende lege for de indespærrede palæstinensiske børn, beskytte huse som stod for nedrivning, reparere vandpumper, sikre ambulancekørsel eller andet.

Med denne pressemeddelelse medfølger til hvert medie en selvstændig øjevidenskildring fra de besatte områder, skrevet af én af de hjemkomne fredsvagter. Dette for at illustrere situationens alvor i områderne og for at give et indblik i fredsvagternes arbejde.

Interesserede kan kontakte Palæstina Fredsvagter på mail:

info@palestinafredsvagter.dk

Gitte Rasmussen, tel 28 97 15 01
Palæstina Fredsvagter

Kbh. december 2002

Netavisen 10. december 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne