Globale Rødder: Sidste advarsel!

Pressemeddelelse
Globale Rødder

Politiet har bedt regeringen suspendere Schengen-aftalen under topmødet i december for at gennemføre grænselukning og højst sandsynligt afvise demonstranter på vej til København. Den 8.august sendte Globale Rødder et åbent brev til Københavns politi ved Kai Vittrup, hvori vi spurgte om politiets hensigter med hensyn til grænselukninger. Først nu får vi svaret.

Vi har sagt det før og nu siger vi det igen:

“EU’s beslutninger vedrører mange millioner mennesker også udenfor Danmarks grænser, og alle disse mennesker skal have ret til at demonstrere under EU-topmødet i december.

De danske myndigheder har på ingen måde ret til at afvise demonstranter og dermed nægte dem deres fundamentale ret til at protestere mod en fucked-up politik, der skaber frit spil for de store koncerner på bekostning af befolkningerne.”

Udtaler Marie Jonassen, talskvinde for Globale Rødder.

Ved tidligere lejligheder er demonstranter blevet afvist, ved bl.a. den norske grænse, på baggrund af at de var registreret i Schengen. Heriblandt personer der ikke var blevet dømt skyldige for det de blev afvist for.
Dette skyldes at Schengen også registrerer på baggrund af sigtelse eller mistanke.

Hverken en registrering i Schengen eller en plettet straffeattest er legitime årsager til at nægte folk indrejse i DK, retten til at demonstrere er universel og bør gælde alle, også tidligere straffede.

Hvis de danske myndigheder på nuværende tidspunkt har planer om at afvise bestemte personer eller organisationer, kræver vi at de pågældende bliver informeret så de derved får mulighed for at afprøve beslutningen ved
domstolene før topmødet.

“De planlagte grænselukninger kan på ingen måde begrundes med hensyn til sikkerheden, tværtimod vil en knægtelse af demonstrationsfriheden være den største sikkerhedsrisiko overhovedet, dette viser alle tidligere erfaringer, ikke mindst fra Gøteborg. Når folks følelse af afmagt og frustrationer over EUs menneskefjendske politik, provokeres af politiet og folk fratages en af deres få muligheder for aktivt at aktionere imod EUs politik, så er sikkerheden først i fare.
Som svar på de danske myndigheders planer om at afvise demonstranter i december, vil Globale Rødder opfordre de af vores gæster som er i risikozonen for at blive afvist til at smugle sig ind i Danmark, og på andre måder aktionere for at sætte fokus på afvisningerne,” fortsætter Marie Jonassen.

Der er nu kun lidt under en måned til topmødet, og den manglende debat er dybt foruroligende. Det er en politisk afgørelse hvorvidt mennesker skal nægtes deres demonstrationsfrihed, og det er nu at politikerne må påtage
sig et moralsk og juridisk ansvar for grænselukningen – efter topmødet er det for sent.

Globale Rødder finder det hyklerisk og dobbeltmoralsk at tale om åbne grænser, når man samtidigt lukker grænsen for (og kæften på) dem, der protesterer. Åbne grænser er kun for penge og varer – ikke for mennesker!

For mere information

Tlf. 40 97 86 59 Mail: pr@ulydighed.dk

Netavisen 24. november 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater