Investér i liv og omsorg – ikke i krig

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Milliarddyre danske F16-jagere spyr ild over Afghanistan. Danmark er i krig, og hvis koldkrigere som Fogh Rasmussen og major Helge Adam Møller ikke bliver stoppet, så deltager Danmark snildt i den truende amerikanske aggression mod det irakiske folk, der har lidt så mange år under USA’s dirigerede FN-sanktioner til en pris af mere end 1 million døde, heraf mere end ½ million børn.

Det socialdemokratiske oppositionsparti er reelt ikke bedre. Fjerner vi sløret lidt, så står Nyrups ord efter 11. september tilbage: “Vi støtter amerikanerne hele vejen igennem”

Medens hele den militære aggression udvikler sig og forberedes konkret, angribes den sociale velfærd over en bank. Almindelige mennesker skal betale i dobbelt forstand: både de, der bliver udsat for krigens rædsler, og de der får lov til at betale for en sådan militarisering og nedskæringspolitik.

Ret ind til højre og betal ved Kasse 1! Det skal være løsningen ifølge Fogh og Co.: forringet uddannelse, forringede forhold for børnene i børne- og fritidspasning. Unge på efterskole er spild af tid: Det skal kun være for problembørn. Hetz mod de arbejdsløse i stedet for jobs. Osv.
“Pas dig selv” synes den overordnede parole at være.

Finansloven for 2003 følger den samme sorte og ødelæggende kurs som sidste års finanslov, der udløste store protester i mange dele af samfundet. Den er en opprioritering af militær og erhvervsliv på bekostning af de sociale udgifter. Den er en omfordeling til de rige på det store flertals bekostning.

I forhold til de ældre udbredes myterne om ældrebomben, at vi ikke har råd til alle de ældre, der er nødt til at blive skåret ned her. Både et bedrag og en uforskammethed.

Hospitaler skal centraliseres i mastodonter, de mindre sygehuse sælges fra – og lur os ikke om der her igen (måske endda i de selv samme lokaler) udvikles specialsygehuse, betalingshospitaler, hvor de, der har pengepungen i orden, vupti kan springe ventelisten over.

Også de arbejdsløse ser ud til fortsat at skulle undgælde: Udviklingen af et omfattende arbejdskorps af slavearbejdere – dvs. arbejdere uden rettigheder – har taget fart. Farum kommune har stillet sig i spidsen og en hær af kommuner er fulgt efter. Her produceres arbejde til langt under overenskomsten. På trods af at det er ulovligt i forhold til gældende lov, kan det ikke stoppes uden kamp. Regeringen lægger tilmed med sin nye arbejdsmarkedsreform op til at lovliggøre dette misbrug af aktiverede.

Enhver regering, der baserer sig på monopolernes EU – som nogle nu officielt vil have til at hedde ‘Europas Forenede Stater’ – og EU’s fortsatte udvikling med dets krav om privatisering , nedskæringer, vil være en asocial nedskæringsregering.
Enhver regering, der følger USA’s terrorkrigsdiktater, vil være en militaristisk oprustningsregering.
Sådanne regeringer – som Foghs – der forsøger at vælte byrderne over på almindelige mennesker, kan ikke undgå at høste storm.

Det er da også det der er under opsejling. Intet tyder på at højreregeringen stopper lidt op. Reaktionen vil marchere videre – hvis vi ikke sætter en stopper for det.
Over hele Danmark har vi set en omfattende modstand mod nedskæringerne i amt og kommuner, der er en konsekvens af Foghs politik.

Vi må sige Nej til EU og til dets krav om privatisering og nedskæringer
– Vi må sige Nej til EU og dets opbygning af en Europa-hær som med stor tysk deltagelse er under udvikling og sættes ind for Euro rundt omkring i verden. Det er virkeligheden: Den EU stat, der her 30 år efter folkeafstemningen 2. oktober 1972, adskillige gange af tilhængerne for at berolige modstanden blev erklæret stendød som politisk union eller statslignende samarbejde, er ved at blive Europas Forenede Stater, reelt og formelt.
Her op til EU topmøderne må det siges helt klart: Danmark må ud af EU – jo før jo bedre.

Man må konstatere at der er en uhyggelig sammenhæng i tingene:
Når man siger krigspolitik og EU- politik, ja så hænger der en hel hale efter med privatiseringer, nedskæringer, terrorlove, der undergraver demokratiske rettigheder, og et slavearbejdsmarked uden rettigheder. Militarisering i stedet for social udvikling.
Men de fleste danskere siger med os:
Investér i liv og omsorg – ikke i krig.

Vi ønsker ubetinget at højreregeringen møder storm, men vi har ikke glemt at den tidligere socialdemokratiske regering også var en krigs- og EU-regering og gerne vil være det igen. Vi ønsker at højreregeringen falder, fordi modstanden mod krig, EU og krise vokser sig så stor at den ikke kan regere.

Nej til sociale nedskæringer – Fælles kamp mod kapitalen

APK
Arbejderpartiet Kommunisterne

www.kpnet.dk

Kommunistisk Politik 5 nr. for 25 kr.
Bestil: Oktober Bogbutik,
Willemoesgade 58E, 2200 Kbh Ø, 35 43 49


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne