Tætte militære bånd mellem Israel og de skandinaviske lande

Mens danske våbenproducenter med Terma i spidsen har fået den danske regerings velsignelse til at producere militært isenkram til jagerfly, som eksporteres til Israel, så importerer det svenske militær med regeringens godkendelse våben og ekspertise fra Israel.

Det militære samarbejde mellem de skandinaviske lande og besættelsesmagten Israel har gode tider. Israels brutale fremfærd overfor den palæstinensiske befolkning har kun haft ringe betydning på det felt. Terma i Århus producerer og eksporterer fortsat våbendele til Israel via USA – til F16-fly, som Israel bruger til de morderiske angreb på den palæstinensiske befolkning som for nylig i Gaza, hvor det gik udover en boligblok med 150 sårede og 15 myrdede, de fleste børn.

Det svenske militær køber med myndighedernes godkendelse våben af Israel og modtager med kyshånd eksperthjælp i anvendelsen af de nye våben fra israelerne. Så sent som sidste uge ankom en gruppe ingeniørtropper til Karlskrona for at slutmontere og teste et netop indkøbt anti-torpedovåben for den svenske marine og instruere svensk personel i brugen af våbene.

Import af våben fra Israel er ifølge forvarsminister Björn von Sydow ikke noget problem, da aftalen blev indgået for tre år siden: før den nuværende situation i Palæstina. Siden er der ikke indført noget forbud imod at importere militært udstyr eller andre varer fra Israel, så den svenske krigsminister vil intet som helst foretage for at stoppe den svenske våbenimport fra Israel, lige så lidt som den danske regering vil stoppe dansk våbenproduktion til terroristen Sharon og kompagni.

Så der er grund til at rejse det folkelige krav: Stop dødens købmænd! Både i Danmark og i de øvrige skandinaviske lande. De omfattende militære forbindelser imellem de skandinaviske lande og staten Israel bør og skal bringes til ophør.

Se også:
Karavne til våbenfabrikken Terma

Netavisen 17. august 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne