18. internationale ungdomslejr ved Madrid: ‘El pueblo Unido’

Lidt uden for Madrid blev den 18. internationale ungdomslejr afholdt fra den 3. – 11 august. Omkring 400 unge fra hele verden havde fundet vej til lejren. Hovedtemaet på lejren var spørgsmålet omkring imperialismen og globalisering. Men også den nationale befrielseskamp var et hedt debatemne.

Efter en hård bustur fra Danmark var det rart at se det store banner, der prydede lejrens spiseområde. På forskellige sprog stod der skrevet “Fælles kamp mod kapitalen”.
Vi – DKU fra Danmark – var havnet det rigtige sted, i en lejr med revolutionære unge fra hele verden. Et sted hvor vi kunne udveksle erfaringer skabe kontakter og oplever andre kulturer. Ikke mindst kunne vi deltage i de spændende debatter, der tog udgangspunkt i den aktuelle verdenssituation.

Første temablok var derfor den nationale befrielseskamp med udgangspunkt i palæstinensernes kamp mod den israelske undertrykkelse. Men også kurdernes og selvfølgelig baskernes kamp blev også diskuteret nu vi var i Spanien. Imperialismens ekspansion og kamp om nye markeder blev også flittigt diskuteret og man kunne få et spændende indblik i den sprængfarlige sydamerikanske situation, da delegationer fra Venezuela fortalte om forholdene dernede pt.

En meget vellykket lejre, der nok skal give inspiration til fortsat arbejde mod kapitalen for en bedre verden frem mod revolutionen og socialismen. Tilbage er bare at råbe og virkeliggøres et de utallige slagord, der blev råbt lejren igennem: “El pueblo unido…”

TRL/DKU

Netavisen 14. august 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne