Kommandocentral?

Pressemeddelelse fra Globale Rødder
16. juni 2002

Af dagens Berlingske Tidende fremgår det at Globale Rødder påtænker at oprette en “topstyret kommandocentral” under det danske EU-formandsskab.
Dette kan vi afvise som ren og skær fordrejning og mistænkeliggørelse af alle der har tænkt sig at demonstrere under det danske EU-formandsskab.

Globale Rødder overvejer at oprette en info-service for aktivister. Denne service ville som sit vigtigste formål have at informere aktivister om vores aktiviteter – f.eks. demonstrationer, happenings og kulturelle arrangementer.

En anden funktion vil være at informere om den faktiske situation i Københavns gader. Af hensyn til demonstranternes sikkerhed vil vi derfor selvfølgelig også informere om evt. politiovergreb- masseanholdelser, tilfældige visiteringer og andre forhindringer af aktivisters demonstrationsfrihed.

Tjenesten, der vil bestå af live-radio og evt. en SMS-service, vil være helt åben og offentligt tilgængelig. Således vil også journalister kunne modtage de seneste informationer.

“En sådan tjeneste vil i vores øjne afhjælpe en del af den forvirring og rygtedannelse der nemt kan opstå ved sådanne kæmpebegivenheder. Vi ser gerne den bliver til i bredt samarbejde mellem alle de organisationer der planlægger aktiviteter under topmødet”, udtaler Marie Jonassen fra Globale Rødder.

Globale Rødder har gentagne gange meldt ud, og argumenteret for, at vores aktioner under det danske EU-formandsskab vil forløbe ikke-voldeligt, at vi ikke vil besvare politivold med vold.

Globale Rødder samarbejder med andre aktivister og politiske organisationer i brede initiativer, Initiativet for et andet Europa og NGO-Forum, der arbejder på grundlag af et ikke-voldskodeks.

“Vi vil opfordre Kai Vittrup til at tage det roligt og tænke sig om en ekstra gang inden han får Wienerbassen galt i halsen og råber op om ‘krigserklæringer’ og lignende. Han har et ansvar for, at der ikke skabes et spændt klima inden topmødet og politiet har jo lovet, at informere deres betjente om deres medansvar for at undgå voldelige uroligheder. Derfor burde også Kai Vittrup og ‘kommandocentralen for Københavns Politi’ tage Berlingskes revolverjournalisik i stiv arm. Det gør vi i Globale Rødder”, slutter en hovedrystende Marie Jonassen.

Netavisen 17. juni 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne