Det skjulte folkedrab i Irak

USA har bevidst ødelagt og forhindret vedligeholdelse og genopbygning af det irakiske vandrensningssystem. Kolera, tyfus og diarré-relaterede sygdomme har slået over en million irakere ihjel siden Golfkrigen. Heraf en halv million børn under fem år.

Panelet ved seminaret ‘Vand er liv’ på Carsten Niebuhr-instituttet:
Fra venstre
Dr. med Anton Aggernæs, Læger mod Kernevåben,
professor Thomas J. Nagy, George Washington University
samt lægerne Coílin OhAiseadha, Irland
og Adel Hamdalla, Irak

Den amerikanske professor Thomas Nagy, George Washington University, fremlagde på seminaret på Carsten Niebuhr-instituttet i København den 4. juni – efter Kommunistisk Politiks opfattelse – uigendrivelige beviser for at USA begår et bevidst folkedrab i Irak.
En ‘ny type’ avanceret folkedrab: ikke ved at bombardere civilbefolkningen, ikke ved at udrydde titusinder på henrettelsespladser eller i dødslejre – men simpelthen ved at forhindre irakerne i at have rent vand.

Hele planen fremgår af officielle dokumenter fra 1991, som det amerikanske militærs efterretningstjeneste FDA selv har offentliggjort. Hårdt presset af at Pentagon var blevet grebet i en række deciderede løgne om det såkaldte Golf-syndrom (eftervirkningerne af anvendelsen af forarmet uran), som tusinder af amerikanske soldater fra Golfkrigen nu lider under, beordrede daværende præsident Clinton dokumenter fra Golfkrigen offentliggjort. Planen om ødelæggelse af den irakiske vandrensning var et blandt 40.000 andre – som professor Nagy nærmest ved et tilfælde stødte på for et par år siden.

Vand er det mest basale element for enhver civilisation. Kan det ikke renses spredes sygdomsepidemier overalt. Bakteriefyldt vand spredes også i høsten og i husdyrholdene. Elementære foranstaltninger som at koge alt vand er ikke engang tilstrækkelige. På seminaret i København, hvor Nagy var hovedtaler, beskrev den svenskboende irakiske læge Adel Hamdalla, der arbejdede på hospitaler i Bagdad og det nordlige Irak frem til 1999 om problemerne for et sundhedsvæsen, hvis mest grundlæggende element er forurenet, og hvor en læge ved at vaske hænder kan overføre nye sygdomme til sine patienter.
Almindelige børnesygdomme som mæslinger bliver dødbringende.

De elementer til vandrensning – herunder diverse kemikalier – som Irak er ude af stand til selv at producere, men må importere, er på sanktionslisten, og hele den irakiske befolkning er dermed anbragt i en dødelig sundhedsfælde.
Sidste år offentliggjorde Thomas Nagy i tidsskriftet The Progressive en nu berømt artikel om den bevidste ødelæggelse af den irakiske vandrensning (Se: Hemmeligheden bag sanktionerne:Hvordan USA med vilje ødelagde Iraks vandforsyning).

Det har gjort den beskidte amerikanske politik til en offentlig hemmelighed – men det er et tabu i USA selv, systematisk fortiet af de store medier. Som Nagy sagde: Det er tabu blot at rejse tvivl om USA i rollen som ‘the good guys’, der søger at redde verden fra ‘the bad guys’.
At USA skulle gennemføre en bevidst folkedrabspolitik ved at ødelægge kilden til alt liv er ‘simpelthen utænkeligt.

Men hvad USA bedriver i Irak er folkedrab. Geneve-konventionerne fremhæver udtrykkeligt ødelæggelse af civilbefolkningens vandforsyning som en forbrydelse.
2,3 millioner børn under fem år dør ifølge WHO af diarré-relaterede sygdomme forbundet med utilstrækkelig vandforsyning. De irakiske børn i denne statistik dør som følge af en bevidst amerikansk politik.

Netavisen 5. juni 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne