Professor Thomas Nagy: Den danske fredsbevægelses stemme er vigtig, for den bliver hørt i USA

Den amerikanske professor Thomas Nagy ankom søndag til København. Professor Nagy er en af hovedtalerne ved tirsdagens seminar på Carsten Niebuhr Instituttet: ”Sluk Kolerakrigen – Vand er Liv!”

Ved sin ankomst søndag sagde Thomas Nagy blandt andet:
– I USA betragtes Danmark som en venligt sindet nation, hvis stemme man lytter til, som man lytter til et råd fra en god ven. Det er derfor vigtigt, at den danske fredsbevægelse siger fra over for USA’s overgreb, hvor de end finder sted.

I tilfældet med Irak er det uforståeligt for mig, at man fuldt bevidst kan iværksætte sanktioner, hvis ofre først og fremmest er små børn i alderen 0-5 år. På 2 uger dør der i Irak lige så mange børn, som følge af disse sanktioner, som antallet af ofre under angrebet på WTC. I Irak har det blot foregået uafbrudt siden begyndelsen af 90’erne.

Professor Nagy taler hurtigt og engageret med mange ironiske henvisninger til USA som ”the greatest”. Er det, USA foretager med sin Irak-politik, folkedrab eller en overtrædelse af Genevekonventionen? – spørger han.

Professor Nagys indlæg på seminaret om katastrofen i Irak er programsat til kl. 16, tirsdag den 4. juni, Carsten Niebuhr Instituttet, Snorresgade 17-19, København S. Seminaret starter kl. 15.
Før Nagy taler overlæge Anton Aggernæs om USA’s nye atomvåbenstrategi, der bl.a. er rettet mod Irak, læge Adel Hamid, Irak, der orienterer om sine oplevelser med behandling af ofrene for sanktionspolitikken, samt arkitekt Godfred Louis-Jensen, der vil orientere om de nye tiltag i den danske fredsbevægelse. Der vil blive lejlighed til spørgsmål og debat i forbindelse med hvert indlæg.

Udover arrangementet i København, skal Thomas Nagy møde repræsentanter for Dansk Industri, politiske partier, holde tale ved et grundlovsarrangement i Odense og gæste den nystiftede komite for humanitær hjælp til Irak: ”Lad Iraks Folk Leve”.

Netavisen 3. juni 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne