Tværfaglige a-kasser skaber splid

Der er sluppet en ræv løs i hønsegården.
Således kan regeringens lovforslag om tværfaglige a-kasser betegnes, hvis det står til Morten Kaspersen, formand for SiD´s a-kasse, hvis 250 kontorbestyrere har holdt konference i Odense.

På trods af at LO-forbundene har givet hinanden håndslag på, at de ikke vil gå på medlemshugst hos hinanden året ud, frygter Morten Kaspersen, at det alligevel meget vel kan blive tilfældet.
– Lovteksten er meget upræcist formuleret, og som jeg læser den, er der ingen hindringer for , at a-kasserne på lidt længere sigt kommer til at konkurrere om medlemmerne. Der vil være a-kasser, som står på spring og er parate til at udvide deres områder, udtaler Morten Kaspersen.

Det kan altså blive kampen om kontingentkroner, der kan splitte LO-familien i et rivegilde, hvorfor de forskellige forbund allerede er ved at ruste sig til kampen. Derfor er alle a-kasser ved at diskutere, hvordan man bedst gennemfører en slankekur, for derfor at kunne skære i a-kassekontingentet, hvilket gør det mere tillokkende at tegne medlemskab hos den billigste.

Det var da også den vigtigste diskussion på SiD´s a-kassekonference:
– Var det ikke for de sammenlægninger med andre forbund, vi har oplevet de senere år, havde vi haft en betydelig medlemstilbagegang i SiD. Det betyder færre kontingentkroner. Vi er nødt til at diskutere, hvordan vi skal matche de forandringer, vi står overfor. Vi skal finde ud af, hvordan vi kan gøre tingene bedst og billigst, udtrykker Morten Kaspersen på de delegeredes vegne.

Netavisen 25. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater