Bush og Fogh – eller Fyrtårnet og bivognen

‘Det var et fantastisk godt møde’, erklærede Fogh. ‘Vi var enige næsten om alt’
Foran TV-kameraerne proklamerede han:
‘Forholdet mellem vore to lande har ikke været bedre siden Anden Verdenskrig.’

Fogh blev ikke bare modtaget af den amerikanske præsident, men også af vicepræsident Cheney, udenrigsminister Powell, Condolezza Rice og andre regeringskoryfæer.
– Det kan den danske statsminister kun tage som et udtryk for, hvor højt den amerikanske regering sætter Danmark. Danmark er en af vore allerbedste og mest loyale allierede, og det ønsker præsidenten at vise sin taknemmelighed for, og derfor får statsministeren den store tur, sagde en amerikansk topembedsmand til Berlingske Tidende.

Tirsdag mødes Fogh med krigsminister Rumsfeld. Der kommer et angreb mod Irak kontant på dagsordenen. Og den danske statsminister vil forhåndsforpligte Danmark til deltagelse i et nyt beskidt og morderisk amerikansk krigseventyr. Han vil sikkert også love at slippe den irakiske eks-hærchef, der lever på ‘tålt ophold’ i Sorø, Danmark, ud af den juridiske fælde, de borgerlige partier som opposition opstillede. CIA har brug for hærchefen til det ny felttog for at vælte Saddam Hussein – og Danmark er en af de allerbedste, mest loyale og trofaste allierede.
Den amerikanske præsident holder meget af Danmark, og den danske statsminister elsker USA.

Det kommer danske unge til at betale for i blod, skatteyderne i rede penge, og verden i form af nye tragedier.

Netavisen 26. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne