Fredsbevægelse – Forårsbebuder

Fredsweekenden har modtaget følgende hilsen fra Annisette og Thomas Koppel (Savage Rose) i Los Angeles

En hilsen til Fredsweekend i København,
demonstration og konference 26.-27. januar 2002!

Kære venner!

Vi ønsker jer tillykke med det vigtige møde i København. Vigtigt, ikke alene i modstanden mod den krig der er igang, eller de nye krige som forberedes i nogle store koncerners baglokaler.
Men vigtigt osse for at genopvække den levende energi fra almindelige mennesker, som blev lammet af chok, først af de ufattelige terrorhandlinger i New York. Og så derefter af det lynhurtige, brutale kup, som Bushregeringen og dens bagmænd tilsyneladende allerede havde parat. Og yderligere – af den utrolige villighed, hvormed regeringer rundt om på kloden – inkl. lille Danmark – lagde sig på ryggen for den multinationale olieindustris såkaldte Krig Mod Terror, og forrådte det demokrati og nøjagtig de værdier, krigen siges at forsvare.

Vi ser nu en kædereaktion af overgreb over hele kloden. Osse i Danmark. Ofrene: som altid – først syndebukkene, de såkaldte ‘fremmede’, de rets- og forsvarsløse. Hvor tappert.

Og Ariel Sharon, der i forvejen er sigtet for sin rolle i massakrerne i flygtningelejrene Sabra og Shatila, og i disse dage af mange mistænkes for mordet torsdag på hovedvidnet mod ham selv – fik frit spil til endnu engang at forsøge at knuse palæstinensernes og millioner af israeleres håb om både fred og den palæstinensiske stat, som blev vedtaget af FN i 1947……et løfte, verden endnu ikke har holdt!

Osse det amerikanske folk rammes hårdt og brutalt: millioner af nye arbejdsløse, og andre millioner der svindles fra hus og hjem i koncernernes matadorspil (jf. Bush’s gode venner i Enron….). Krigsindustrien godter sig.

Vi har set det hele før. Mange gange.

Da vi var ganske unge, var vi konfronteret med krigen mod Vietnam. Men et gigantisk nternationalt ungdomsoprør voksede frem over hele kloden i solidaritet med det vietnamesiske folks udholdende frihedskamp. Krigens bagmænd måtte give op.

Samme dag den nye krig mod Afghanistan startede, måtte over 150 universiteter over hele USA lukke, mens elever og lærere protesterede mod krigen. Over 200.000 demonstrerede samtidig spontant rundt om i de store byer i USA. Godt fortiet af de fleste af de store medier.

Inden, og mens alt dette skete, skrev vi ‘For Your Love’, Stop The Crazy Man’, og de andre sange som vores kærlighedserklæring til livet og til dem der forsøger at bære det afsted i favnen.

I USA gror en folkelig bevægelse frem mens problemerne vokser. Selv om det ikke lige er det, CNN viser verden, stilles der nu flere og flere spørgsmål. Det udtrykkes bl. a. gennem de hundredetusinder af modige amerikanere, der ikke lader sig intimidere af trusler og begyndende censur.
Lige fra IAC, ugentlige demonstrationer, RAP kunstnere som erklærer at de hellere vil ‘do the Ali’ – altså hellere gå i fængsel end lade sig indkalde til krigstjeneste (ligesom Muhammed Ali gjorde det under Vietnamkrigen) over tusinder af møder og debatter på læreanstalter og i alternative medier på internettet såsom Counterpunch og Alternet, til tegneserier som Boondocks og Doonesbury, – tager en bevægelse langsomt, men sikkert form. Vi har selv deltaget i demonstrationer i Los Angeles og set hundreder af biler med amerikanske flag, som vi egentlig havde forventet ville give demonstrationen fingeren og ukvemsord, men som i stedet rakte V-tegn ud ad vinduerne og truttede opmuntrende i hornet!

Massefyringerne og overførslen af milliarder fra befolkningen til koncernerne får præsidentens smil til sig selv fra satellitten til at krakelere. Befolkningens smerte kan ikke længere bortforklares, og de såkaldte ‘terrorlove’ kan få svært ved at håndtere de sociale oprør som kan blive følgen.

Netop nu er det levende liv er ved at bryde igennem chokket og angsten, som de første erantis bryder igennem isen hjemme i Sydhavnen.

Lad mødet i København blive en forårsbebuder! En ny start på den folkelige aktivitet, inspiration og livsglæde, som vi elsker og er en del af, og som så mange gange før har vendt op og ned på det hele og erstattet død med liv!

På gensyn….

Kærlige hilsner

Annisette & Thomas

Netavisen 26, januar 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne