Nej til krig og imperialistisk globalisering

Kongresudtalelse fra DKU
19. januar 2002

En tredjedel af verdens befolkning – mere end to milliarder mennesker – skal overleve for mindre end 2 dollars om dagen.
Samtidig ejer verdens tre rigeste mere end halvdelen af jordens befolkning tilsammen, og de 20 største selskaber råder over større ressourcer end 80 af verdens fattigste lande.
Bundløs elendighed og vild overflod, den største nød og grotesk luksus side om side – det er det 21. århundredes globale virkelighed.

Den rige verden, med USA i spidsen, ønsker at forevige denne situation. Men arbejderne og folkene verden over vil ikke finde sig i den. Det er det 21. århundredes vilkår.
Den rige verden har drevet den såkaldte globalisering fremad – med katastrofale resultater. For bag globaliseringen skjuler sig en udvidelse af monopolernes og de multinationale selskabers magt. Af de rige imperialistiske landes magt. De vil underlægge sig alt og alle, alle rigdomme, alle ressourcer, og udnytte al verdens arbejdskraft.

Derfor er de unge verden over gået på barrikaderne i kamp mod denne form for globalisering. Derfor ser vi folkeopstande på mange kontinenter, og i nogle lande folkekrige og revolutionære oprør som svar.

I denne situation har USA og dens allierede erklæret ‘krig mod terror’. Som en langvarig krig der vil trække ud i årevis, og med forskellige mål. Det første mål for terrorkrigen og den amerikanske bomberegn var Afghanistan. Under påskud af terrorbekæmpelse fører Israel krig mod palæstinenserne. En ny krig mod Irak planlægges. Amerikanske soldater er sat ind på Filippinerne og i Colombia. Bushs ‘terrorkrig’ er globaliseringens væbnede hånd: den skal påtvinge den fattige verden amerikansk overherredømme og tvinge folkene til at acceptere elendigheden og undertrykkelsen.

USA’s rekordstore militærbudget er seks gange så stort som verdens militærmagt nr. 2: Rusland. Og det er 23 gange så stort som de syv lande tilsammen, som USA betegner som ‘slyngelstater’ og ‘angrebsmål’: Cuba, Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Sudan og Syrien.

DKU erklærer fra sin kongres:
– Vi vil ikke have nogen som helst andel i den amerikanske-ledte terrorkrig. Krig er terror – og verdens største terrorist er den amerikanske imperialisme.
– Vi vil ikke have nogen del i dansk krigsdeltagelse – men bekæmpe den.
– Vi vil støtte folkenes revolutionære kamp og den verdensomspændende kamp mod imperialismens terrorkrig og monopolernes globalisering.

Det bør blive hele den danske ungdoms holdning.

DKUs 3. kongres
Højreregeringen baner vejen for racisme og fascisme
Kongresudtalelse
DKUs 3. kongres: På barrikaderne mod højreregering og terrorkrig
Samtale med DKUs formand Troels Riis Larsen

DKU
Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund

Netavisen 25. januar 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne