USA producerer miltbrand til krigsførelse

På trods af, at USA officielt i 1969 gav afkald på produktion af biologiske våben, så har et militært testcenter i staten Utah produceret miltbrandpulver til våbenbrug siden 1992. Om det er samme type miltbrandsporer, som fundet på breve i USA, er endnu uvist

Stadigt mere tyder på, at de miltbrandinficerede breve i USA, stammer fra landet selv og er sendt af amerikanske statsborgere. At miltbrandsporene er blevet produceret på amerikanske laboratorier – ja måske endog på militære laboratorier/testcentre. Det er netop blevet afsløret, at USA siden 1992 har produceret miltbrand som bakteriologiske våben på trods af, at man officielt stoppede/gav afkald på at producere bakteriologiske våben i 1969.

Det amerikanske militær er i besiddelse af miltbrandpulver til krigsbrug og har været i besiddelse af det dødsensfarlige bakteriologiske våben i hvert tilfælde siden 1992. Det står helt klart.
Om der er tale om produktion af den samme type miltbrandsporer, som den type, der blev fundet på breve i USA og som har kostet i alt 5 amerikanere livet, vides endnu ikke med sikkerhed. Ifølge den amerikanske hær er de produceret på et testcenter i Utah, og der er kun produceret miltbrandpulver i små mængder, som ligger indenfor de aftalte grænser i en international traktat. Miltbrandsporerne er blevet fragtet til en militær base i Maryland som våde klumper for at mindske transportfaren.

Mistanken om, at det er amerikanske statsborgere, eventuelt stærkt højreradikale grupper i USA, der står bag miltbrandterroren, er blevet yderligere styrket. Samt formodningerne om, at USA er iblandt de førende lande, når det gælder udviklingen og produktionen af bakteriologiske våben.
USA har netop afvist at undertegne en ny international konvention om biologiske våben.

Netavisen 14 december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne