Sharons fascistiske trusler

Af Klaus Riis

Sharon har givet et ‘ultimatum’ til palæstinenserne: Udlever den fascistiske turistministers drabsmænd – eller lid samme skæbne som Taliban. Sharon truer med total krig.

Fra et møde i det israelske sikkerskabinet (som den dræbte turistminister Ze’evi var medlem af, indtil han ville have trukket sig) har Sharon-regeringen stillet Arafat og de palæstinensiske myndigheder over for et krigerisk og forbryderisk ultimatum:
Den kræver i en erklæring, at Arafat udleverer Ze’evis drabsmænd samt forbyder (kriminaliserer) en række palæstinensiske organisationer, som har gennemført angreb på Israel – herunder PFLP, som har taget ansvaret for attentatet på Ze’evi, Hamas og adskillige andre.
Hvis de palæstinensiske myndigheder ikke efterlever disse krav, ‘vil Israel ikke have andet valg end at erklære de palæstinensiske myndigheder for en instans, der støtter terrorisme, og handle derefter’, hedder det.

Den sætter ikke nogen tidsfrist for udleveringen, men ifølge det israelske dagblad Yediot Ahronot skal Sharon på mødet have erklæret, at kampen mod palæstinenserne var gået ind i en ny ære: ‘For mit vedkommende er Arafats æra forbi’, citerer avisen Sharon for at sige.
En anden israelsk avis Maariy skal Sharon have givet Arafat en uge til at opfylde kravene. ‘Hvis ikke, går vi i krig mod ham’, sagde Sharon ifølge avisen.

Som bekendt har Sharon tidligere sammenlignet Arafat med Bin Laden – og nu truer han med at PLO og de palæstinensiske myndigheder, de palæstinensiske partier, organisationer og ledere skal lide samme skæbne, som USA har tiltænkt Bin Laden, Al Quaida og Taliban-regimet.

Torsdag meddelte de palæstinensiske myndigheder at de havde afsløret et israelsk komplot for at dræbe Arafat. I forrige uge advarede den israelske udenrigsminister Shimon Peres Rabin mod den næstkommanderende i den israelske hær, som ville iværksætte en anden israelsk plan for at dræbe den palæstinensiske leder.

Sharon-regeringen truer altså med nu at gennemføre den fascistiske plan, som den afdøde turistminister gjorde sig til talsmand for: en militær nedslagtning af de palæstinensiske myndigheder og en etnisk udrensning af de palæstinensiske områder. Og Sharon forsøger at få det til at se ud, som om ‘alting er ændret’ med turistministerens død – for at bruge den som et påskud for gennemførelsen af sine militære og politiske planer. Påskuddet kunne nøjagtig lige så godt være et nyt selvmordsattentat, eller hvad som helst.

Både USA og EU-landene, der støtter den amerikansk-engelske plan for en ‘genoptagelse af fredsprocessen’, har henstillet til Israel om at vise mådehold i reaktionen på drabet på Ze’evi, og opfordret Arafat til at fange og bringe Ze´evis attentatmænd for en domstol.

Ifølge internationale nyhedsbureauer har de palæstinensiske myndigheder arresteret 11 folk fra PFLPs politiske gren, og forbudt dens militære – men nægtet at udlevere nogen til Israel.

Den israelske hær og efterretningstjeneste gennemførte umiddelbart i forlængelse af drabet en række hævntogter, der har kostet mindst 8 palæstinensere, herunder en skolepige, livet. Et af dem var bombesprængningen af en bil med tre ledende medlemmer af Arafats Fatah-organisation. Et andet var israelske tanks invasion af Bethlehem. ‘Mådehold’ er et ukendt begreb for det zionistiske Israels regering.
Men hævntogterne er kun forspillet til det ‘endelige opgør’. den zionistiske ‘endlosung’: udslettelsen af de palæstinensiske myndigheder og de palæstinensiske organisationer, krigen mod Palæstina, som har været længe forbedret og længe ønsket af de ledende israelske kredse.

En gennemførelse af denne plan vil imidlertid umiddelbart sprænge Bush’s såkaldte ‘antiterror-koalition’ bag den afghanske krig og føre til en eksplosion i Mellemøsten. Det er på den baggrund, en Mogens Lykketofts udtalelser, der sidestiller den israelske likvidationspolitik mod palæstinensiske ledere med drabet på fascisten Ze’evi. Den voldsomme israelske ophidselse over Lykketoft, der blot formulerer den officielle EU-holdning, skal ses på den baggrund. Lykketofts udtalelser er ‘uacceptable’ og ‘Danmark er ved at ødelægge fredsprocessen’, siger det officielle Israel. Det er rasende over, at dets påskud for krig ikke godtages af dets egne allierede.

Lykketoft har ikke den fjerneste grund til at skræmmes af Israels ‘kritik’. Han kan snarere komme til at fortryde, at hans og EU’s position ikke har været skarpere. For de er allierede med et splittergalt, kriminelt og krigsliderligt regime, som ikke bare sætter verdensfreden på spil. Også EU og den danske regering vil blive ramt af slagene fra de europæiske arbejdere og de europæiske folk, der vil sige fra overfor både Israels forbryderiske politik og den beskidte amerikansk-engelsk-israelske terrorkrig, som EU, Nyrup og Lykketoft er en del af og solidariserer sig med – ‘fuldt ud’, som det hedder.
Poul Nyrup har offentligt gentaget EU’s standpunkt overfor USA, at Afghanistankrigen ikke må følges op af en amerikansk krig mod Irak.
Det er herlige allierede, man holder sig.

Se også Fascistisk israelsk minister dræbt

Netavisen 20.10.01


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne