‘Vi er nærmere et atomangreb end nogensinde før under den kolde krig’

Atomlobbyen i USA kræver nu åbent brug af atomvåben i ‘kampen mod terrorismen’. En ny generation af taktiske atomvåben skal afprøves imod Afghanistan, Irak og …

Det er ikke længere velkendte rabiate fascister på den amerikanske højrefløj, men f.eks. avisen Washington Times, hvori Bush-administrationens opfordres til at anvende atomvåben.
En forbryderisk atombombetrussel svæver over verden. Taliban-styret er blevet advaret om, at der vil blive anvendt neutronbomber, hvis ikke Osama bin-Laden udleveres.

Hverken vicepræsident Dick Cheyney eller krigsminister Donald Rumsfeld har direkte adspurgt af journalister villet udelukke brug af atomvåben. Den rabiate vicekrigsminister Paul Wolfowitz spillede for nogle dage siden ud med en allerede berygtet udtalelse om, at Pentagon vil bruge ‘en meget stor hammer’, som ville være i stand ’til at gøre kål på stater, som støtter terrorisme’ (‘Ending states that support terrorism’). Wolfowitz har siden måttet forklare, at det ikke var det han mente!

En tidligere fremtrædende officer fra det amerikanske forsvars efterretningstjeneste Defence Intelligence Agency Thomas Woodrow skrev i Washington Times den 14.09.:
‘Som rent minimum bør taktiske atomvåben anvendes mod bin Ladens lejre i Afghanistans ørken. At gøre mindre end det vil med rette af de forvredne hjerner, som stod bag angrebene, blive betragtet som fejhed hos USA og den nuværende administration’.
It is Time to Use the Nuclear Option

Igennem længere tid har USA planlagt udvikling af en ny generation af taktiske atomvåben, mindre end de hidtil udviklede – ikke mindst med henblik på at trænge ind i og knuse underjordiske beskyttelsesrum eller beskyttelsesrum i bjerge.

I en artikel fra det progressive amerikanske politiske nyhedsbrev Counterpunch med titlen ‘Angrebet styrker atomkrigslobbyen’ konkluderer redaktørerne Jeffrey St. Clair og Alexander Cockburn:
‘Vi befinder os nu nærmere den utænkelige mulighed af at udløse et atomart first-strike end på noget tidspunkt siden den kolde krigs optøning. Det er vigtigt at fatte den kendsgerning, at der er folk i Pentagon og atomlaboratorierne, som har ivret for denne holdning også før begivenhederne den 11. september. De føler nu, de har fået oprejsning og er klar til at slå til.’

Hverken den danske regering eller presse, eller for den sags skyld EU eller den internationale presse har reageret på eller rejst en debat om den ny amerikanske atomtrussel, som er blevet anvendt – og som har bragt atommareridtet ind som et særdeles nærværende scenario for USAs terrorkrig.

Men modstanden mod atomkrig og atomindustri er særdeles levende.

Se også:
Attack bolsters Nuke Lite lobby Counterpunch 19.09.2001
Amerikanske stemmer mod USAs krig Netavisen 20.09.01
USA vil anvende neutronbomber i Afghanistan Netavisen 18.09.01
Kvindestemmer mod atomindustrien KP12, 2001
USA vil udvikle nyt atomvåben Netavisen 18.04.01
USA på konfrontationskurs Netkommentar 28.04.01

Netavisen 20. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne