Årsdagen for intifadaen: Stop Israels terror!

Under parolerne “Stop Israels terror!” – “Israel ud af de besatte områder!” blev 1-års dagen for den palæstinensiske Intifada markeret med en demonstration ved Axeltorv i København. En værdig og alvorlig demonstration.
Situationen er også alvorlig. I ly af USA’s terrorkrig og krigshysteriet forsætter Israel sin besættelse og terror mod det palæstinensiske folk.
USA og Israel forsøger at miskreditere solidariteten med det palæstinensiske folks kamp og handle i ly af en større krigs skygge.

Demonstrationen markerede at solidariteten med det palæstinensiske folks kamp er kraftig og levende – ligesom det blev demonstreret mange andre steder i verden. Fra Houston i USA til Moskva og Mexico City. I Ecuador, Italien, Tyskland – og mange andre steder. Og overalt i verden lød det samstemmende: Stop Israels terror!.

– Jeg er palæstinensisk flygtning. Det har jeg været siden, jeg blev født. Ikke fordi jeg ønsker det. Men fordi der bor nogen andre i mit hjem. Fordi jeg bliver forhindres i at komme tilbage”.
Med de ord indledte Mustafa Mohammed fra Den Palæstinensiske Studenterorganisation sin tale.
– Jeg ser frem til den dag hele verden fordømmer Israels terror i Palæstina og mod palæstinenserne. Jeg ser frem til den dag vi kan vende tilbage til vores eget land. Israel ud af de besatte områder!

Demonstrationen tog afstand fra den af USA proklamerede krig og den enorme militæropbygning, der finder sted i disse dage: Det er almindelige mennesker verden over, der kommer til at betale for oprustningen og krigen. Og det er almindelige mennesker, som vil blive dens ofre.

Skal der være nogen mening med den såkaldte ‘kamp mod terrorisme’, må USA stoppe sin støtte til Israels terror og forbryderiske besættelses- og bosættelsespolitik.

Netavisen 29. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne