Per Stig Møller mistænkt for terrorstøtte

Det Konservative Folkepartis krav om forbud mod ’49 kendte terrorgrupper’ omfatter en iransk gruppe, som de selv har gode forbindelser til. Men den konservative udenrigsordfører Per Stig Møller slipper for strafforfølgelse, da regeringes “terrorpakke” og liste over “terrororganisationer” endnu ikke er vedtaget.

Knap havde Det Konservative Folkeparti, bannerfører for PET og terrorkrig, offentliggjort en liste over 49 “kendte terrororganisationer”, som den konservative leder, Bendt Bendtsen, har krævet forbudt – før det gik galt.
Det Konservatives Partiets udenrigspolitiske ordfører Per Stig Møller kom utilsigtet ind under den kommende “terrorlovs” liste over personer, der skal straffes for støtte til terrororganisationer.

Den iranske eksilgruppe Muhajedin Khalq, der står på listen over ‘kendte terrorgrupper’, som Det Konservative Folkeparti vil have forbudt (og også optræder på den officielle amerikanske liste over internationale terroristorganisationer), har siden 90erne haft gode forbindelsermed bl.a. – Det Konservative Folkeparti. Per Stig Møller, der har varetaget forbindelserne, har nu krævet Muhajedin Khalq slettet af partiets forbudsliste.

– Det var bare en fejl. Det vigtige er, at vi får en debat om at forbyde og bekæmpe terrorister, kunne formanden Bent Bendtsen meddele i DR2s debatprogram torsdag aften.
– Ja det vigtige er at vi får en dialog og tænker os godt om, sekunderede SF Anne Bastrup i samme debatprogram. Hvorefter hun kunne berolige folk, der var nervøse over den øgede overvågning, som PET vil sætte i værk af almindelige danskere, med at sige:
– Jeg ved, at der nu er langt færre personer i PET’s registrer. Efter murens fald slettede man f.eks. alle de personer der blev registeret i forbindelse med Ribusblokaderne”!!!!.

Derved afslørede SF’s Anne Bastrup ikke bare, hvad det egentlig drejer sig om, nemlig at kernen i terrorpakken er vendt mod arbejdere og progressive i kamp. Men også at hendes forhold til almindelige kendsgerninger er på niveau med Bendt Bendtsens. Ribus-blokaderne fandt sted i 1995. Murens fald var i 1989. Ribusaktivisterne blev altså slettes af PETs register 6 år, før de blev registeret af PET for deltagelse i blokaderne!!

Det siger noget om troværdigheden hos alle dem, der nu vil ud og lovgive og føre krig mod terrorismen. Og det siger noget om hvad der er i vente, hvis de får magt som de har agt.

Det Konservative Folkeparti har i forbindelse med deres terrorliste på 49 organisationer, der skal forbydes, kundgjort at listen ikke er fuldstændig. Den kan sagtens udvides.
De organisationer der indtil nu har udført terroraktioner og terrormord i Danmark og Norden – nemlig de nazistiske organisationer – står imidlertid ikke på Det Konservatives Folkepartiets forbudsliste. De friholdes og modtager fortsat statsstøtte til bl.a. den nazistiske radio i Greve.

Se også:
K vil have 49 ‘terrororganisationer’ forbudt
[Netavisen – link 27.09.01] Information. De konservative har fremlagt en liste med 49 organisationer, de vil have forbudt. Den er et langt stykke hen ad vejen identisk med den amerikanske regerings. Den overgår imidlertid denne. USA betragter (p.t.) officielt 7 stater og 29 organisationer som terroristiske.
Staterne er Iran, Irak, Syrien, Libyen, Cuba, Nord Korea og Sudan.
Under besættelsen var De konservative med til i strid med grundloven at forbyde Det kommunistiske Parti og deltog i kollaboratørregeringen, som samarbejde med besættelsesmagten og dens såkaldte ‘antiterrororganisationer’ som f.eks. Gestapo.

Baggrund:
USAs officielle terror-hitliste
[Netavisen – link 29.09.01] US State Department. Engelsk.
Her er den officielle liste fra oktober 1999 over de organisationer, USA officielt betragter som terrororganisationer. Af de 28 er knap halvdelen traditionelle nationale befrielsesbevægelser, halvdelen anti-amerikanske muslimske bevægelser. Derudover et par RAF-lignende organisationer.
En enkelt er en fundamentalistisk jødisk organisation (Kahane-organisationen). Bortset fra den er der ingen nazistiske, facistiske eller ultrahøjreorganisationer med.
Bin Ladens gruppe Al Qaida optræder her for første gang.
Og så er der Mujahedin e Khalq (Iran), som også De konservative vil have forbudt – men som partiet og udenrigsordfører Per Stig Møller har nære forbindelser med.
Den amerikanske liste opdateres hvert andet år.

USA: Syv ‘terrorstater’
[Netavisen 29.09.01] Den officielle oversigt fra det amerikanske udenrigsministerium over såkaldte ‘terrorstater’, som indgår i rapporten Patterns of Global Terrorism 2000. Støtte til Mujahedin e Khalq, som er i opposition til det iranske regime (og som har gode forbindelser til De konservative) er en hovedårsag til at placere Saddam Husseins Irak på listen over ‘terrorstater’.

Netavisen 28. september 2001
Opdateret 29. september


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne