Krig er ikke løsningen – Nej til USA’s krig

Overalt i verden spirer en bevægelse mod USAs krig frem. De første større demonstrationer blev gennemført i weekenden. I USA var der demonstrationer i en lang række byer – og der forberedes en stordemonstration ved Det Hvide Hus den 29. september. I England, Tyskland og ved EU-finansministrenes møde i Belgien i lørdags var der flotte demonstrationer. Den store antiglobaliseringsbevægelse i de udviklede lande er som helhed ved at vende sit hovedfokus i retning af protest mod krigen.

Også i Danmark er forberedelserne til demonstrationer i fuld gang. I Købehanvn og mange andre byer tages der initiativ til demonstrationer når kl. første gang runder 20 efter krigshandlingerne i Afghanistan er indledt.
Netavisen vil forsøge at informere om initiativer og arrangementer den kommende tid – og opfordrer til at man sender informationer herom.

I Odense/Fyn er en række enkeltpersoner og personer fra forskellige foreninger/partier gået sammen om at vende sig imod USA’s varslede og ledte krig under overskriften:

Krig er ikke løsningen på terrorisme – Nej til USA’s krig

Initiativet opfordrer til at mødes kl. 20 på Flakhaven når USA´s varslede krig starter.
Modstanden mod krigen og bomberne markeres med fakler og skilte.

Initiativet værdsætter det åbne opråb imod krigen som Thomas Koppet og Annisette Hansen / Savage Rose er kommet med fra Californien i USA og Savage Rose’s åbne brev vil bl. a. blive distribueret til uddannelsessteder og arbejdspladser sammen med appeller om at møde op på Flakhaven for at markere modstanden mod den erklærede krig. En krig som blot vil betyde nye og endnu flere civile ofre og være en gentagelse af terroristernes metoder.

Der er også sat sms besked-kæder igang: Krig er ikke løsningen på terrorisme – Nej til USA´s krig/ Vi mødes på Flakhaven kl. 20 når USA´s varslede krig starter.

Blandt anbefalerne af initiativet er den fynske kunstner og sanger Marianne Knorr.
Onsdag den 3. oktober kl. 16 vil initiativet være på gågaden, hvor der vil være aktion med ligkiste og uddeling af materialer
Mødested: Springvandet ved Jernbanegade/Vestergade.
Nærmere oplysninger på tlf. 2095 3217

Se Savage Rose’s appel her

Netavisen 24. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne