Find de skyldige – men start ikke denne krig

Af Annisette og Thomas Koppel,
The Savage Rose, Los Angeles, Calif.

Den nylige terror-udåd er en uhyrlig forbrydelse,. Hele verden blev taget som gidsel og tvunget ind i en ny situation, som ingen vil drage fordel af – måske med undtagelse af våbenindustrien. Naturligvis må de skyldige hjerner bag forbrydelsen stilles for retten.

Men den giver på ingen måde den amerikanske regering ret til at starte nogen krig mod en hvilken som helst nation. De bemærkninger, der er kommet fra adskillige regeringsembedsmænd om at gøre brug af ‘en meget stor hammer’ og åbne trusler om brug af atomvåben er en sygelig gentagelse af de forvredne hjerner bag selve terroraktionen. Den amerikanske regering tager også verden som gidsel nu, og truer med at dræbe i tusindvis af uskyldige ofre og begrave dem i murbrokker – og dermed efterlade deres kære i nøjagtig samme fortvivlende ødelæggelse som så mange i denne nation sidste uge blev bragt i. I sig selv bringer truslerne gårsdagens ofre sammen med ofrene i morgen. De er alle koner, børn, fædre, bedsteforældre. Deres sorg og smerte vil være den samme.

De store medier fortæller ikke hele sandheden. De fremlægger et billede af et amerikansk folk, som er ude efter blod, og et ligeså ufuldstændigt billede af en verden uden for USA, som er parat til at dræbe. Der tages ingen forbehold, ingen indvendinger tages alvorligt. Ligesom regeringen blander de store medier bevidst, som det synes, solidaritet med ofrene sammen med tørst efter middelalderlig hævn, som kun fører til flere tragedier og mere lidelse for alle folk, det amerikanske indbefattet.

Rent ud sagt gjorde regeringen alt hvad den kunne for at få amerikanerne lige som resten af verden til at tvivle på dens hensigter. Selve valget af den var mistænkeligt, for at sige det mildt. Den overførte millioner af dollars fra forbrugerne til energiindustrien. Den begyndte at beskære borgerrettighederne. Den for kraftigt frem med et stjernekrigsarsenal, ingen havde tiltro til. Den begyndte at isolere USA fra Østen og fra Vesten, uden at respektere vigtige traktater vedrørende planetens sikkerhed og overlevelse, som resten af verden var overens om. De tre hundrede dollars, som skatteyderne så modtog kunne aldrig forslå til at modregne alle disse forfærdelige fejltagelser.

Sidste uges tragedie udnyttes til at prøve at ændre denne situation med et slag og få mobiliseret folket bag nøjagtig de ideer, det samme folk havde forkastet. Nu også indbefattet krigsindustriens behov for at benytte lejligheden til at afprøve nye våbentyper, også neutronbomber.

På menneskehedens bekostning. På det amerikanske folks bekostning.

Vi kommer fra Skandinavien og har nu været bossat i USA i fire år – og vi elsker det amerikanske folk. Vi deler dets håb, drømme og sorger, som ikke adskiller sig fra dem, som folkene i vores land nærer, og grundlæggende ikke anderledes end hos alle andre jordens øvrige folk. Vores amerikanske venner er blevet en uadskillelig del af vores arbejde som musikskabere og af vores personlige live.

Og vi kan i sandhed sige: Det amerikanske folk fortjener ikke at blive gjort til gidsler – først af ansigtsløse forbrydere uden samvittighed eller menneskelighed, og dernæst af deres egen regering.

Af vor dybe kærlighed til menneskene, og med det amerikanske folk i vore hjerter, støtter vi kraftigt alle de initiativer, som kan give dette budskab til den amerikanske regering.

Bøj ikke for presset fra de folk/organisationer som profiterer af krig.

Find de skyldige, hvem det end er, og stil dem for retten.

Men start ikke denne krig.

Annisette & Thomas Koppel
THE SAVAGE ROSE


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne