Drag ikke Danmark ind i krig

Udtalelse fra Aktive Modstandsfolk.
Medlemsmødet mandag den 17. september udtaler:

Med adresse til en lille gruppe politisk umodne palæstinensere udtalte statsminister Poul Nyrup Rasmussen forleden disse manende ord : Tramp ikke på vores følelser.
Vi siger det samme! Tramp ikke på de følelser, som besjæler alle de mennesker, der går ind for fred og kæmper for den. Drag ikke Danmark ind i en ny krig, der alligevel ikke kan løse problemerne, men som kun vil øge spændingen, hadet og forbitrelsen hos alle sultne, undertrykte og mishandlede.

Menneskets hukommelse er kort. Det er ganske smerteligt, at måtte erindre om den historiske kendsgerning, at terrorismen i moderne tid blev skabt af USA, da dette store land bag om ryggen på sine allierede ville manifestere sig som verdens førende stormagt og slog ind på styrkepolitikkens vej. På et tidspunkt, hvor de allierede – Sovjetunionen, Storbritannien og USA – med tilslutning fra de fleste andre lande faktisk havde vundet Anden Verdenskrig og hvor der blev forhandlet om Japans kapitulation, gennemførte USA historiens hidtil største magtdemonstration.

Den 6.august 1945 blev dommedag, hvor USA kastede verdens første atombombe. Titusinder af mennesker bogstavelig taget smeltede bort, mens en altfortærende ildstorm forvandlede det meste af Hiroshima til en gold radioaktiv ørken. Titusinder led dengang og senere den frygtelige stråledød. Det sejrsberuste USA slog til med en ny atombombe den 9.august. Storbyen Nagasaki blev blæst bort eller fortæret af flammer, mens nye tusinde blev stegt levende.
I alt 250.000 dødsofre.

Siden dengang har oprustning og atomkrigens skygge hæmmet menneskes og deres samfunds frie udvikling. Vi siger : Kom til besindelse, før det er for sent. Stands driften mod død. Lev op til FN-pagtens artikel 33 om fredelig løsning af tvistigheder.

Vi har i øvrigt svært ved at forstå, hvorfor Danmark – som det eneste af alle verdens lande – opretholder sin generøse politiske og økonomiske støtte til den terroristiske nazisme.

På vegne af Aktive Modstandsfolk
Frede Klitgård
Netavisen 18. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne