Det afghanske folk har intet at gøre med Osama og hans medskyldige

Udtalelse fra Afghanistans Revolutionære Kvindeforbund RAWA
Revolutionary Association of Women of Afghanistan

Den 11. september 2001 blev verden lamslået af de forfærdelige terrorangreb på USA. RAWA står sammen med resten af verden om at udtrykke vores sorg og fordømmelse af denne barbariske handling af vold og terror. RAWA havde allerede advaret USA mod at støtte de mest forræderiske, mest kriminelle, mest anti-demokratiske og anti-kvinde islamiske fundamentalistiske partier, fordi efter at både Jehadi og Taliban har udført enhver tænkelig form for frygtelig forbrydelse mod vores folk, vil de ikke føle nogen skam over at udføre lignende forbrydelser mod det amerikanske folk, som de anser for “vantro”. For at vinde og opretholde deres magt har disse barbariske kriminelle let ved at knytte sig til enhver kriminel kraft.

Men desværre må vi sige, at det var USA’s regering, der støttede den pakistanske diktator, general Zia ul Haq, i at skabe i tusindvis af religiøse skoler, fra hvilke smitten fra Taliban fremkom. På som måde, som det er klart for alle, at Osama Bin Laden har været CIA’s kæledægge. Men hvad der er endnu mere smertefuldt er, at amerikanske politikere ikke har lært noget af deres pro-fundamentalistiske politik i vores land og stadig støtter denne og hin fundamentalistiske gruppe eller leder. Efter vores mening er enhver støtte til det fundamentalistiske Taliban eller Jehadie en faktisk undergravelse af demokrati, kvindernes rettigheder og menneskerettighederne.

Hvis det bliver klargjort at de mistænkte for terrorangrebene skal findes udenfor USA, vil vores konstante påpegning af, at de fundamentalistiske terrorister vil fortære deres skabere, endnu engang vise sig at være rigtig.

USA’s regering burde overveje roden til disse frygtelige begivenheder, som hverken har været de første eller vil blive de sidste. USA burde stoppe en gang for alle med at støtte de afghanske terrorister og deres støtter.

Nu hvor Taliban og Osama er USA’s hovedmistænkte efter de kriminelle angreb, vil USA så udsætte Afghanistan for et militært angreb magen til det i 1998 og dræbe tusinder af uskyldige afghanere for forbrydelser begået af Taliban og Osama? Tror USA, at det gennem sådanne angreb, hvor tusinde af undertrykte fattige og uskyldige mennesker i Afghanistan bliver ofrene, vil kunne udrydde årsagen til terrorisme, eller vil det udbrede terrorisme i endnu større målestok?

Efter vores mening vil et omfattede og vilkårligt militært angreb på et land, der konstant har stået ansigt til ansigt med katastrofer i mere end to årtier, ikke være et udtryk for stolthed. Vi tror ikke et sådan angreb vil udtrykke det amerikanske folks vilje.

USA’s regering og befolkning bør være klar over at der er himmelvid forskel på det fattige og ødelagte afghanske folk og de terroristiske Jehadi og Taliban kriminelle.

Samtidig med at vi endnu engang udtrykker vores solidaritet og dybe sorg med det amerikanske folk, er vi overbevist om at det at angribe Afghanistan og dræbe dets ødelagte og nødlidende folk,
ikke vil mindske det amerikanske folks sorg

Vi ønsker dybt at det store amerikanske folk kan SKELNE mellem det afghanske folk og en håndfuld fundamentalistiske terrorister. Vores hjerter rækker ud mod det amerikanske folk.

Ned med terrorismen!

Afghanistans Revolutionære Kvindeforbund (RAWA)

14. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne